PSD schimbă Regulamentul ca să-l poată da jos pe Zgonea. Dragnea, despre varianta Ponta la Camera Deputaţilor: Nu este exclusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea nu mai este dorit la şefia Camerei Deputaţilor. FOTO Mediafax
Valeriu Zgonea nu mai este dorit la şefia Camerei Deputaţilor. FOTO Mediafax

PSD nu a mai înaintat cererea de revocare a lui Valeriu Zgonea, dar a respins toată ordinea de zi a Biroului Permanent  al Camerei Deputaţilor pentru a bloca lucrările acestui for. Pe ordinea de zi se afla şi o solicitare a premierului Dacian Cioloş de a se adresa Parlamentului de la ora 16.00 la ora 17.00 pentru a avea timp să participe la recepţia oferită de preşedintele Klaus Iohannis.

„Şedinţa Biroului Permanent s-a suspendat din cauză că nu s-a aprobat ordinea de zi. Deci, a fost pus în discuţie primul punct, scrisoarea domnului Ciprian Bucur prin care s-a propus ora 17.00, modificarea orei în loc de 16.00. Această scrisoare a provocat o discuţie privind discuţia de săptămâna trecută de la Biroul Permanent în care PSD propusese ceva (revocarea lui Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei - n.r.). (...) Întrucât nu a fost aprobată ordinea de zi, preşedintele Camerei a suspendat lucrările, urmând ca «Ora prim-ministrului» să rămână astăzi la ora 16.00”, a spus secretarul Camerei Deputaţilor Neculaie Mircovici.

"Eu am vorbit cu colegii mei de la Camera Deputaţilor să nu mai declanşeze proceduri care se pot bloca la domnul care a fugit cu scaunul (Valeriu Zgonea — n.r.). Şi atunci mi-au zis: cea mai bună variantă, cea mai sigură este să depună la comisia de regulament — şi cred că au şi depus — propunerea de modificare a regulamentului pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR care este o decizie firească. În regulament se spune că cel care este preşedintele Camerei i se poate solicita revocarea de către grupul din care face parte, iar decizia Curţii spune, în mod firesc, de către grupul care l-a propus, pentru că, fiind o funcţie administrativă, n-a fost prin concurs, ci printr-un vot politic. Regulamentul se poate rezolva foarte repede, pentru că nu vreau ca PSD-ul să rămână sau să intre într-o capcană întinsă de unii sau de alţii, să stăm în acest circ pe care îl generează cel care nu vrea să plece", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, social-democraţii au treabă în campania electorală, iar comisia parlamentară de specialitate "poate modifica regulamentul foarte repede". "Şi venim cu el în plen şi, după ce îl modifică, atunci se întâmplă de îndată revocarea domnului Zgonea pentru că, altfel, dacă mai insistă şi atunci, poate fi acuzat de uzurpare de calităţi oficiale", a adăugat preşedintele PSD.

Întrebat despre înlocuirea lui Valeriu Zgonea în aceste zile şi propunerea lui Ponta în această funcţie, Dragnea nu a infirmat. „Nu este exclusă (varianta sa preia Ponta şefia Camerei). Vor depune la Regulament propunerea de modificare a Regulamentului. Regulamentul se poate rezolva foarte repede. Se va întâmpla de îndată“ a spus Dragnea

„Nu am primit o invitaţie. Sunt foarte trist.Acesta eate modul în care întelege domnul preşedinte să-si administreze funcţia“, a declarat Dragea referitor la neparticiparea sa la recepţia de la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Europei..

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite