PSD atacă la Curtea Constuţională modificarea OUG 114, asumată de Guvernul Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Marcel Ciolacu a anunţat încă de săptămâna trecută că formaţiunea pe care o conduce are de gând să sesizeze, luni, la CCR, legea de modificare a OUG 114, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea în acest sens.

Social-democraţii au sesizat luni dimineaţă CCR, potrivit surse Digi 24. Pe 23 decembrie, Marcel Ciolacu afirma că efectele ordonanţei de urgenţă emise de guvernul Orban vor fi suspendate până la decizia Curţii.

„În cursul zilei de 30 (decembrie - n.r.) voi depune sesizarea privind OUG 114. E o sesizare pe formă, nu pe fond. Nu poţi să sari peste Parlament, cât timp 114 e la comisie, aproape de votul final. Cu alte cuvinte efectele ordonanţei de urgenţă vor fi suspendate până CCR va da o decizie”, preciza Ciolacu.

Lunea trecută, premierul Ludovic Orban prezenta în plenul reunit al Legislativului modificările pe care guvernarea urmează să le facă.

„Proiectul de lege stipulează corectarea prevderilor vizate de domeniul energetic, financiar-bancar, domeniul comunicaţiilor, fondurilor private de pensii. De asemenea, cuprinde o serie de măsuri exact cum cuprindea şi OUG 114, în mai multe domenii de activitate, de la chestiuni legate de sporuri, până la diferite tipuri de reglementări privitor la cehltuielile care se efectuează în bugetul de stat, la momentul OUG 114 privitor la bugetul pe 2019 în legea pe care noi am propus-o Parlamentului, privitor la 2020”, declara Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite