PSD anunţă că va face un miting săptămâna viitoare. Reacţia PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 4 zile de proteste care au scos în stradă sute de mii de oameni care au protestat faţă de ordonanţa prin care e modificată legislaţia penală, PSD a anunţat că organizează o contra-manifestaţie, pentru susţinerea Guvernului Grindeanu, săptămâna viitoare.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a explicat, într-o intervenţie la Antena 3, că partidul îşi propune să facă auzite şi vocile „românilor care nu sunt ai lui Iohannis".

„Nu este vorba despre o contra-manifestaţie. Respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, de a ne spune inclusiv că suntem ciuma roşie, însă avem şi noi dreptul, noi cei care nu suntem românii lui Iohannis, poporul acesta are şi el dreptul să îşi facă vocea auzită. Referitor la ameninţările domnului Iohannis, anunţ că facem totul ca la carte. Vom avea autorizaţii, va fi totul în regulă. Noi vrem să vorbim, să auzim, pentru că avem multe de strigat. Decizia a fost luată în cursul dimineţii. Va veni o comunicare oficială”, a spus social-democratul, care a precizat că manifestaţia e săptămâna viitoare pentru că încă nu există o autorizaţie. 

Pleşoianu nu a comunicat câţi oameni îşi propune partidul să scoată în stradă.„Nu pot să apreciez câţi oameni vor veni. 3,5 milioane de oameni au votat PSD. Nu spun că aducem milioane de oameni în stradă. Dar pot să vă spun sigur că pot să mă duc şi singur. Trebuie să fim calmi, dar ca să ne aşezăm să discutăm împreună, este imperios necesar ca şi partea de popor care nu este a lui Iohannis, să aibă o voce“, a mai spus Pleşoianu. 

Reacţia PNL

La scurt timp după declaraţia lui Pleşoiau, Opoziţia a reacţionat. „Orice politizare a unei mişcări de stradă e o greşeală. E o inconştienţă. Orice rămânere în stradă duce România la un blocaj uriaş dacă decidenţii nu şe aşază la masă. PSD, Liviu Dragnea, trebuie să conştientizeze că nu se mai poate aşa. PSD, PNL, trebuie să rezolve această criză. Liviu Dragnea trebuie să abroge această OUG şi să o ducă în Parlament. Hai, să rezolvăm criza!”, a spus Cezar Preda, deputat PNL, la Antena3.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite