PSD anunţă că va iniţia un proiect legislativ pentru testarea perioadică a elevilor. Costurile vor fi asigurate cu bani din Fondul de rezervă al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii au transmis că vor iniţia un proiect legislativ pentru testarea gratuită periodică a elevilor, argumentând că este „o măsură absolut necesară”, având în vedere că „elevii sub 12 ani nu au opţiunea vaccinării”.

„PSD va iniţia o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor astfel încât unităţile şcolare să poată continua desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă”, a transmis formaţiunea, conform unui comunicat de presă. 

Social democraţii au explicat că „iniţiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România. Efectuarea testelor rapide se va putea face la cabinetele şcolare, acolo unde acestea există şi funcţionează, la medicul de familie sau la alţi furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate”.

Potrivit sursei citate, „fondurile necesare pentru achiziţia testelor şi pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de rezervă al guvernului”.

„În condiţiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor şi adolescenţilor, şi ţinând cont că elevii sub 12 ani nu au opţiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unităţile de învăţământ”, argumentează Social-democraţii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite