Ponta, la şedinţa PSD, despre prezidenţiale: Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere

Ponta, la şedinţa PSD, despre prezidenţiale: Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere

Victor Ponta a spus că decizia unei candidaturi va fi luată împreună cu cei din PSD

Social-democraţii s-au reunit astăzi în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN), pentru a face o analiză a rezultatelor obţinute duminică la alegerile europarlamentare. Premierul Victor Ponta le-a transmis social-democraţilor că va candida la alegerile prezidenţiale dacă partidul îşi va dori acest lucru. Marele absent de la întâlnire este Radu Mazăre.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Ponta, după şedinţa PSD: Nu are cum să fie şi alianţa DA şi USL. Cred că doamna Andronescu va rămâne în Senatul României. Nu ne putem dispensa de doamna Andronescu. USL nu mai există după mariajul PNL-PDL. Dacăla Congres se va decide altfel, suntem disponibili. Nu pot fi în alianţa DA şi în USL. O fuziune între Blaga şi Antonescu nu poate fi un pericol pentru nimeni. Poate o fâsiune. Dacă nu mai e Băsescu, este Antonescu. Tot aia este.

UPDATE Ponta i-a spus Ecaterinei Andronescu, numărul 2 pe lista PSD-UNPR-PC la europarlamentare, că vor avea o discuţie în acest sens şi că speră să o convingă să nu plece europarlamentar.

Totodată, liderul PSD a precizat că Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC la europarlamentare şi care prin retragerea Ecaterinei Andronescu ar urma să plece la PE, ”se va îmbăta în seara asta”.
 
UPDATE Victor Ponta„Tuturor celor prezenţi astăzi la masă vreau să le spun că la prezidenţiale porneşte tot de la 0-0. Este o altă campanie. Pe mine mă interesează ce facem în toamnă la prezidenţiale. Vreau să spun că trebuie să ne stabilim candidatul cu calm, nu ne grăbeşte nimeni. Dacă m-aţi întreba ce prefer, aş vrea să fiu prim-ministru până în 2016, dar dacă ai un preşedinte cum am avut, este greu să fii un bun premier. Stabilim împreună. Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere“, a fost mesajul lui Ponta, la prima şedinţă a PSD, după alegerile de duminică.

PSD a câştigat la pas alegerile europarlamentare, însă, la o privire atentă, observăm că în unele judeţe patronate de vechii baroni ai partidului, scorul a fost mai slab decât se aştepta conducerea, sau chiar mai slab decât media pe ţară. 
 
Mobilizarea la vot a lăsat de dorit în judeţul Teleorman, fieful vicepremierului Liviu Dragnea, şi în Sectorul 5, aflat sub oblăduirea primarului pesedist Marian Vanghelie.
 
Şi în Constanţa, PSD  a obţinut un scor sub aşteptări. După problemele lui Mazăre cu justiţia, electoratul constănţean s-a îndreptat către partidul lui Traian Băsescu. 
 
Material în curs de actualizare.
 

Citeşte şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările