Ponta, la şedinţa PSD, despre prezidenţiale: Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a spus că decizia unei candidaturi va fi luată împreună cu cei din PSD
Victor Ponta a spus că decizia unei candidaturi va fi luată împreună cu cei din PSD

Social-democraţii s-au reunit astăzi în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN), pentru a face o analiză a rezultatelor obţinute duminică la alegerile europarlamentare. Premierul Victor Ponta le-a transmis social-democraţilor că va candida la alegerile prezidenţiale dacă partidul îşi va dori acest lucru. Marele absent de la întâlnire este Radu Mazăre.

UPDATE Ponta, după şedinţa PSD: Nu are cum să fie şi alianţa DA şi USL. Cred că doamna Andronescu va rămâne în Senatul României. Nu ne putem dispensa de doamna Andronescu. USL nu mai există după mariajul PNL-PDL. Dacăla Congres se va decide altfel, suntem disponibili. Nu pot fi în alianţa DA şi în USL. O fuziune între Blaga şi Antonescu nu poate fi un pericol pentru nimeni. Poate o fâsiune. Dacă nu mai e Băsescu, este Antonescu. Tot aia este.

UPDATE Ponta i-a spus Ecaterinei Andronescu, numărul 2 pe lista PSD-UNPR-PC la europarlamentare, că vor avea o discuţie în acest sens şi că speră să o convingă să nu plece europarlamentar.

Totodată, liderul PSD a precizat că Victor Negrescu, aflat pe locul 17 al listei PSD-UNPR-PC la europarlamentare şi care prin retragerea Ecaterinei Andronescu ar urma să plece la PE, ”se va îmbăta în seara asta”.

UPDATE Victor Ponta„Tuturor celor prezenţi astăzi la masă vreau să le spun că la prezidenţiale porneşte tot de la 0-0. Este o altă campanie. Pe mine mă interesează ce facem în toamnă la prezidenţiale. Vreau să spun că trebuie să ne stabilim candidatul cu calm, nu ne grăbeşte nimeni. Dacă m-aţi întreba ce prefer, aş vrea să fiu prim-ministru până în 2016, dar dacă ai un preşedinte cum am avut, este greu să fii un bun premier. Stabilim împreună. Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere“, a fost mesajul lui Ponta, la prima şedinţă a PSD, după alegerile de duminică.


PSD a câştigat la pas alegerile europarlamentare, însă, la o privire atentă, observăm că în unele judeţe patronate de vechii baroni ai partidului, scorul a fost mai slab decât se aştepta conducerea, sau chiar mai slab decât media pe ţară. 

Mobilizarea la vot a lăsat de dorit în judeţul Teleorman, fieful vicepremierului Liviu Dragnea, şi în Sectorul 5, aflat sub oblăduirea primarului pesedist Marian Vanghelie.

Şi în Constanţa, PSD  a obţinut un scor sub aşteptări. După problemele lui Mazăre cu justiţia, electoratul constănţean s-a îndreptat către partidul lui Traian Băsescu. 

Material în curs de actualizare.

Citeşte şi:

  • Minciuna din sondaje: Sindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nou Sindromul „Mihaela, dragostea mea!" a lovit din nou duminică seara, sub versiunea „Daciana, dragostea mea!". La o oră după închiderea urnelor, premierul Victor Ponta a clamat o victorie a PSD cu 42-43 la sută, pentru ca numărătoarea voturilor să arate un procent de 37,6 la sută.O eroare majoră s-a înregistrat şi în cazul candidatului independent Mircea Diaconu: creditat de exit-poll-uri cu 4 procente, el a uimit pe toată lumea şi a luat 7.
  • De ce 40% e puţin şi care va fi cheia alegerilor de la toamnă Rezultatele alegerilor europarlamentare de ieri au prilejuit confirmarea unor aşteptări, câteva surprize şi multe necunoscute în perspectiva alegerilor din noiembrie.
  • Reportaj la sediul PNL: Europarlamentare la caserolă Maşina lui Crin Antonescu intră în curte. Este ora 19 şi 30 de minute. Ziariştii care îl aşteptau ca pe pâinea caldă se îmbulzesc, se calcă în picioare, îşi dau coate, totul pentru un cadru mai bun. Toţi sunt de la televiziune. Moartea presei scrise, atât de des anunţată, pare o realitate aici şi acum.
  • Ponta: Partidul lui Băsescu a luat un scor mai mic decât Mircea Diaconu. S-a făcut dreptate Premierul Victor Ponta a declarat în această seară, la România TV, că rezultatele de la alegerile europarlamentare au fost unele corecte. El a comentat inclusiv scorul obţinut de candidatul independent Mircea Diaconu, care a primit 6,95% din totalul voturilor valabil exprimate, şi a opinat că "s-a făcut dreptate".
  • Crin Antonescu a demisionat puţin din conducerea PNL Ziua care a urmat alegerilor europarlamentare a fost una fierbinte pentru liberali, care au tranşat, în mai puţin de două ore, toate problemele care măcinau partidul. Demisia lui Crin Antonescu, anunţată în prealabil pe contul său de Facebook, şi debarcarea întregii echipe din conducerea formaţiunii printr-o demisie în bloc nu au schimbat, de fapt, raportul de forţe în partid.
  • Efectul alegerilor: „Buldogul" vrea colaborare cu PNL, dar uită de PMP Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat ieri că va discuta săptămâna viitoare cu PNL referitor la o viitoare colaborare pentru alegerile prezidenţiale „În săptămânile viitoare vom discuta cu PNL despre o colaborare, salutăm această colaborare şi în perspectiva deciziei PNL de aderare la PPE
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite