PSD, noi acuzaţii la adresa Guvernului Orban: Dacă în ianuarie nu vă ţineaţi de anticipate, azi aveam teste şi echipamente medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PSD şi ai PNL, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Liderii PSD şi ai PNL, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

PSD acuză Guvernul Orban că a preferat să se ocupe de provocarea alegerilor anticipate în loc să pregătească România pentru a face faţă unei pandemii.

„Ludovic Orban despre echipamentele pentru protecţia personalului medical: „Este o penurie! Regret profund că nu putem asigura tot necesarul prin achiziţiile pe care le facem la nivel naţional”. Dacă în luna ianuarie, în loc să vă ţineţi de anticipate, aţi fi făcut achiziţii de teste şi echipamente, aţi fi găsit, că nu era penurie! Iar azi personalul medical ar fi fost protejat!”, se arată într-un mesaj al PSD, publicat pe pagina de Facebook.

Social-democraţii îl acuză pe ministrul Economiei că a întârziat semnarea unui ordin ca Romarm să producă echipamente pentru protecţia medicilor cu două luni. „Dacă ministrul Economiei semna pe 24 ianuarie, nu pe 24 martie, ordinul ca Romarm să producă echipamente pentru protecţia medicilor şi asistenţilor, azi n-am fi avut spitale în carantină şi zeci sau sute de cadre medicale infectate! Dacă în ianuarie, Iohannis ne-ar fi spus că e ceva serios, aşa cum spunea OMS, nu că efectele noului virus sunt ca „în orice răceală”, atunci probabil că toată ţara s-ar fi pregătit de pandemie, nu de anticipate!”, au completat cei de la PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite