PSD acuză Guvernul de „subminarea” economiei naţionale: „România nu va lua bani din PNRR anul acesta!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. FOTO: Mediafax
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. FOTO: Mediafax

Partidul Social Democrat acuză Guvernul că „subminează” economia naţională, pentru că România nu va primi „niciun euro” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în acest an.

„Zero euro din PNRR în 2021! PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România nu se poate baza pentru finanţarea deficitului uriaş pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR", au transmis social-democraţii, într-un mesaj postat, joi, pe Facebook.

Potrivit PSD, România va pierde pierde un an pentru contractarea proiectelor.

„Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetenţa guvernanţilor păstoriţi de Florin Cîţu! Şi mai grav, întreg capitolul Energie - coordonat de liberalul Virgil Popescu - trebuie refăcut. Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii. Vicepremierul Dan Barna, şeful lui Cristian Ghinea - principalul responsabil pentru eşecurile repetate privind PNRR-ul - a fost nevoit să accepte evidenţa şi să dea dreptate PSD. Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să împrumute alte miliarde de euro şi să plătească dobânzi grele pentru a suplini absenţa avansului din PNRR! Domnilor guvernanţi, sunteţi vinovaţi de subminarea economiei naţionale!”, au explicat social-democraţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite