PRU vrea să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş: „Ponta va semna. Dragnea şi Tăriceanu să lase orgoliile politice la o parte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PRU Bogdan Diaconu FOTO Adevărul
Preşedintele PRU Bogdan Diaconu FOTO Adevărul

Preşedintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a anunţat că partidul pe care îl conduce va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloş, unul dintre semnatari fiind fostul premier Victor Ponta.

„PRU a hotărât să iniţieze o moţiune de cenzură. Am urmărit cu toţii, cu îngrijorare, intenţia Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş de a modifica Codul fiscal prin Ordonanţă de Urgenţă, a împovăra şi mai mult cu biruri românii şi a favoriza multinaţionalele care l-au şi instalat în această funcţie. Am luat această decizie după ce ne-am consultat cu mai mulţi parlamentari PRU şi din alte partide, inclusiv cu fostul premier Victor Ponta. Îi invit pe domnii preşedinţi Dragnea şi Tăriceanu să lase orgoliile politice de o parte, să nu mai mimeze Opoziţia, să demonstreze că sunt de partea românilor şi să încurajeze parlamentarii PSD şi ALDE să susţină moţiunea de cenzură a PRU", a anunţat Bogdan Diaconu.

Bogdan Diaconu a mai spus că fostul rpemier Victor Ponta susţine demersul lor. „Sunt convins că va semna. În bătălia electorală din această iarnă, la alegerile parlamentare, Ponta va fi alături de PRU“.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, ieri, că nici pentru PSD subiectul moţiunii de cenzură nu este închis. PSD va iniţia, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. 

Pentru depunerea unei moţiuni de cenzură e necesar să fie o pătrime din numărul senatorilor şi deputaţilor, iar PRU are doar 20 de parlamentari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite