Protestul #şîeu divizează coaliţia de guvernare. Ce oameni ai Puterii au susţinut demersul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri că protestul #şîeu este justificat din cauza ritmului lent de construcţie al autostrăzilor. Pe de altă parte, Liviu Dragnea s-a lansat un atac foarte dur la adresa celor care au susţinut protestul de vineri, cu toate că printre ei a fost şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Călin Popescu Tăriceanu a spus, vineri, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că protestul este justificat şi recunoaşte că statul nu a construit destule şosele moderne. „Sunt de părere că ritmul de construcţie a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent şi aici este o responsabilitate partajată a tuturor partidelor care s-au derulat la putere în România, în ultimii 20 de ani sau în ultimii 30 de ani, cum vreţi. Miniştrii nu şi-au stabilit priorităţile în mod corect, nu au avut în subordine structuri care să fie capabile să pună în operă aceste proiecte (..). Este un punct critic pe care trebuie să-l recunosc şi care este cauzat de incapacitatea succesivă a celor care au condus Ministerul Transporturilor”, a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax. 

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a avut un discurs foarte dur la adresamişcării #şîeu. „Nişte şmecheri care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostradă. La ora 12.30 a început lucrul la primii metri de autostradă din Moldova. Primii metri reali. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei ţipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri care a cheltuit toţi acei bani pentru acest circ... Dacă tot avea banii ăştia, putea să dea la nişte case de copii, să îi doneze undeva. A zis 'Plec să văd dacă s-au început lucrările' şi a plecat spre Bucureşti. Numai că legea aprobată este pentru autostrada Târgu Mureş - Iaşi. Totul este circ. Rămâne la determinarea noastră sa spunem românilor adevărul. Nu vă cer altceva, nu vă cer să minţiţi, nu vă cer să manipulaţi. Să spuneţi oamenilor ce se întâmplă şi oamenii să judece. Altfel îi lăsăm doar pe aceşti circari", a afirmat Dragnea la Dâmboviţa.

În schimb,, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri că se se alătură şi el protestului „România vrea autostrăzi”, subliniind că „ne dorim cu toţii autostrăzi”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite