Proteste la sediul Comisiei Europene faţă de intenţia de a impune imigranţi României: Cerem preşedintelui Iohannis să respecte Constituţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la Consiliul European FOTO Mediafax
Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la Consiliul European FOTO Mediafax

Aproximativ 50 de persoane au protestat astăzi în faţa în faţa sediului Comisiei Europene la Bucureşti faţă de intenţia instituţiei de a impune imigranţi anumitor state membre ale UE. Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European pe tema migraţiei.

„Astăzi a fost primul protest. Am fost aproximativ 50 de persoane pentru că locaţia nu ne-a permis să fim mai mulţi. Mâine, de la ora 11.00, va fi un al doilea protest“, a declarat liderul Noii Drepte, pentru „Adevărul“.

Protestele vin în contextul în care la Bruxelles are loc reuniunea Consiliului European, având ca temă principală migraţia.

“În zilele de 25 şi 26 iunie va avea loc la Bruxelles Consiliul European unde va fi abordată în special problema migraţiei iar Noua Dreaptă consideră că România trebuie să se situeze de aceeaşi parte a baricadei cu Polonia, Cehia, Slovacia, ţările baltice şi restul ţărilor est europene care refuză în bloc cotele obligatorii de imigranţi. Cerem deci preşedintelui Klaus Iohannis, care ne va reprezenta ţara la Consiliul European, să respecte Constituţia României care stipulează clar la articolul 3 că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”. Cerem totodată preşedintelui Iohannis să protejeze intereselor poporului român şi să nu voteze cote de imigranţi înrobitoare pentru Statul Român. În calitate Preşedinte, Klaus Iohannis cunoaşte cu siguranţă riscul pătrunderii unor grupări teroriste prin intermediul imigranţilor care traversează Mediterana, carabinierii italieni depistând în ultimele săptămâni sute de adepţi ai unor grupări teroriste din nordul Africii“, se arată într-un comunicat al Noii Drepte.

Noua Dreapta crede că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să urmeze exemplul altor state din Europa de Est, care resping această idee. „Considerăm că nu avem nevoie de importăm această problemă în România şi reprezentanţii noştri ar trebui să ia exemplul Marii Britanii, Danemarcei şi Irlandei care au avut conducători suficient de demni şi patrioţi pentru a ţine ţările lor departe de orice impunere a Comisiei Europene, nefiind obligate să ia parte la discuţiile pe marginea cotelor de imigranţi, în baza unor condiţii speciale de care se bucură în cadrul UE. În cazul în care Comisia Europeană ar reloca aceşti imigranţi, îi va încuraja explicit să sosească în număr tot mai mare. RELOCAREA nu ar face altceva decât să încurajeze fluxurile migatorii către Europa, în timp ce REPATRIEREA este singura măsură care va descuraja reţelele de traficanţi, va rezolva actuala criză a refugiaţilor din sudul Europei şi va face inutilă discuţia despre cotele de imigranţi“, se mai arată în sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European, având ca temă principală migraţia. „Astăzi şi mâine voi participa, la Bruxelles, la reuniunea de vară a Consiliului European, unde se vor discuta teme precum migraţia, securitatea şi apărarea, creşterea economică, competitivitatea şi ocuparea forţei de muncă, cât şi procesul de renegociere a relaţiei dintre Marea Britanie şi UE. În domeniul securităţii şi apărării, se vor dezbate revizuirea Strategiei de Securitate a UE şi lupta împotriva terorismului. România va susţine lansarea acestui proces de revizuire şi are, de această dată, oportunitatea de a merge la aceste discuţii cu un document propriu, nou şi comun asumat de întreaga clasă politică şi anume Strategia Naţională de Apărare a Ţării“, a declarat Iohannis, înainte de plecarea la Consiliul European.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite