Protest al unioniştilor în faţa Palatului Cotroceni. Reprezentanţii manifestanţilor au fost primiţi de o echipă de consilieri prezidenţiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, liderul Acţiunii 2012, care a venit să protesteze la Cotroceni a declarat unioniştii vor reîntregirea naţională. FOTO Arhivă Adevărul
George Simion, liderul Acţiunii 2012, care a venit să protesteze la Cotroceni a declarat unioniştii vor reîntregirea naţională. FOTO Arhivă Adevărul

Aproximativ o sută de protestatari, susţinători ai unirii României cu Republica Moldova, s-au strâns, miercuri seară, în faţa Palatului Cotroceni. După aproape o oră în care au stat pe scaune în faţa Cotroceniului, cinci dintre reprezentanţii lor au fost primiţi de o echipă de consilieri prezidenţiali.

În jur de o sută de unioniştii s-au adunat în faţa Palatul Cotroceni, miercuri seară. Ei şi-au adus scaune pentru a-i aminti preşedintelui că, iulie 2015, mai mulţi tineri de la Chişinău au venit în marş pentru a cere unirea şi au fost poftiţi să stea jos. 

La aproape o oră de la sosirea în faţa Cotroceniului cinci dintre reprezentanţii unioniştilor au fost poftiţi să discute cu o echipă de consilieri prezidenţiali.

„Vizăm un dialog cu Administraţia Prezidenţială pe nişte chestiuni concrete cum ar fi spaţiul informaţional comun, interconectare energetică şi un nou pact de tip Snagov, pe subiectul reîntregirii naţionale. 

Ne aşteptăm să înţeleagă că noi suntem dispuşi la eforturi, de asta am venit cu scaunele, să nu se mai deranjeze şi să se ţină de cuvânt conform celor stabilite pe 21 decembrie, când ne-am văzut cu ei (cinci consilieri prezidenţiali -n.r.) în urma unor presiuni publice", a declarat, pentru agenţia Mediafax, George Simion, liderul Acţiunii 2012.

La sfârşitul discuţiilor de la Cotroceni reprezentanţii protestatrilor au precizat că abordat tema unirii, consilierii prezidenţialei ascultându-le opiniile. Pe viitor, dialogul între aceştia şi Administraţia Prezidenţială va fi gestionat de Laurenţiu Ştefan, consilier pe probleme de politică internă.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite