Protest la Parlament. Sindicaliştii din silvicultură acuză PSD că oferă bisericilor zeci de mii de hectare de pădure pe care nu le-au avut în proprietate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi de alţi şase parlamentari PSD împroprietăreşte bisericile cu zeci de mii de terenuri forestiere pe care le-au avut în folosinţă sau administrare, dar nu în proprietate. Sindicatelor din silvicultură protestează la Parlament. Proiectul a trecut deja de Senat şi a ajuns în comisiile din Camera Deputaţilor.

Potrivit proiectului, diversele forme de organizare bisericească (centre eparhiale, protoierii, mănăstiri, schituri, parohii, filii) ”dobândesc în proprietate” păduri de până în 30 de hectare din fondul bisericesc al cultului căruia aparţin, dacă acesta le-a avut în folosinţă sau administrare.

Sindicaliştii acuză faptul că iniţiativa PSD ”creează cadrul legal pentru împroprietărirea fără drept cu terenui forestiere în suprafaţă de până la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, a unităţilor de cult care au deţinut în folosinţă sau administrare şi nu în proprietate astfel de suprafeţe”. 

Federaţia Silva cere respingerea proiectului în Camera Deputaţilor şi susţin că ”va afecta considerabil patrimoniul public al statului, va afecta stabilitatea instituţională a administratorului fondului forestier proprietate publică a statului şi va afecta negativ bugetul de stat”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite