Prostia politicienilor români nu are culoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

In contextul electoral al bătăliei pentru şefia PNL, lăudăroşenia cu prostia pe care a făcut-o, din proprie iniţiativă sau la cerere, este încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că pe băieţii ăştia din partide, ajunşi la butoanele puterii, îi preocupă doar  interesele de grup şi personale. Şi nici măcar nu se mai feresc să ascundă aceste lucruri, dovadă că se şi laudă cu ”marile lor realizări„ din funcţiile pe care le ocupă nemeritat, vremelnic.

Despre raportarea ”cu mândrie”, de către un politician de frunte al marelui partid la guvernare, PNL!

Despre cum a înlăturat el ”ciuma roşie” şi a politizat cu liberali o instituţie de stat, Poşta Română, unde a fost un timp, uns director de către Ludovic Orban. ”Era profund roşie. Azi gândeşte, vibrează şi respiră liberal!”

Trăiască prostia liberală, tradiţional-istorică!

Horia Grigorescu, susţinut de Ludovic Orban, a fost numit în funcţia de şef al Poştei Române imediat după instalarea guvernului Orban. El a fost înlocuit din funcţie în iunie 2021 cu un alt liberal, Valentin Ştefan.

O instituţie importantă a statului, ajunsă în sapă de lemn, falimentară, în cursul ultimilor trei decenii de existenţă, timp în care a ajuns într-o situaţie dezastruoasă cu largul concurs al celor care au condus-o, al incompetenţei, corupţiei şi prostiei politicienilor numiţi în fruntea ei.

Mândria şi prostia fostului şef liberal al Poştei a fost etalată public, în faţa colegilor de partid şi a opiniei publice, care află astfel, de parcă nu ştia, despre competenţele şi performanţele uluitoare, fascinante, ale oamenilor politici puşi pe genunchi, să conducă instituţii importante ale statului doar pe criteriile nemuritoare de apartenenţă la un partid politic, la un grup, la o gaşcă aflată la un moment dat, temporar, la putere.

Chiar şi în contextul electoral al bătăliei pentru şefia Partidului Naţional Liberal, lăudăroşenia cu prostia pe care a făcut-o, din proprie iniţiativă sau la cerere nu ştiu, este încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că pe băieţii ăştia din partide, ajunşi la butoanele puterii, îi preocupă doar  interesele de grup şi personale. Şi nici măcar nu se mai feresc să ascundă aceste lucruri, dovadă că se şi laudă cu ”marile lor realizări„ din funcţiile pe care le ocupă nemeritat, vremelnic.

”Reformele” liberalilor nu au fost însă apreciate de cei înlăturaţi de la ciolan, ”roşiii”, care nici usturoi nu au mâncat şi nici gura nu le miroase de la Poştă. Cei cărora ”mândria liberală” le-a aruncat o minge nesperată la fileu pe care au aruncat-o rapid în spatele adversarilor politici!

”PSD solicită intervenţia urgentă a organelor de anchetă în urma autodenunţurilor publice exprimate de lideri ai PNL cu privire la politizarea grosolană a unor funcţii din companiile sau instituţiile de stat, ce ar fi trebuit atribuite prin concurs şi nu după afinităţile politice ale candidaţilor.

Campania internă pentru şefia PNL a scos la lumină faptul că liderii PNL şi-au folosit în mod sistematic influenţa politică pentru a obţine foloase necuvenite în favoarea unor membri sau apropiaţi ai PNL, ceea ce constituie o infracţiune de corupţie, potrivit legii penale din România.

Din discursurile şi declaraţiile enunţate în lupta internă din partid rezultă în mod clar că au existat intervenţii politice ale unor lideri PNL pentru numirea sau destituirea unor persoane din inspectoratele şcolare sau companiile de stat, precum Poşta Română sau Transelectrica", se arată într-un comunicat al PSD.

Prostia mândriei liberale nici măcar nu-l ajută pe Ludovic Orban în tentativa sa de a fi reales în fruntea partidului. Cum îi poate aduce voturi acestuia politizarea liberală a Poştei Române ? Îl vor vota poştaşii ”galbeni”, funcţionarii politici numiţi în funcţii de conducere în această instituţie ?

Oare ce cred, ce zic, cum judecă faptele, vorbele, managementul fostului mare conducător de poştă, Horia Grigorescu, simplii angajaţi ai acestei instituţii, poştaşii care aleargă cu taşca plină pe străzi, pe orice vreme, angajaţii de la ghişee, care nu mai fac faţă cozilor de la oficiile poştale, plătiţi mizerabil ?

Nu are importanţă ! Oricum, pentru politicienii din speţa celor numiţi de partid pe funcţii de conducere în instituţii ale statului nimic nu-i mai important decât să politizeze în loc să reformeze, să eficientizeze şi să creeze performanţe economice.

Acum marii şefi din PNL sunt pe cai mari, preocupaţi de lucruri importante pentru ţară, după declaraţiile lor. Despre depolitizarea şi managementul instituţiilor de stat le-a adus aminte un partener de coaliţie, de la USR PLUS, dar pe cine interesează aşa ceva, când ”titanii” liberali ai momentului, Ludovic Orban şi Florin Câţu, se bat pentru şefie.

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării în Guvernul actual al României : 

”Poşta Română precum şi alte instituţii de stat trebuie să aibă conduceri desemnate prin concurs.

Trebuie să respire aerul managementului orientat spre performanţă nu al cârdăşiilor de partid.

Un director de instituţie care răspunde la telefon unui şef de la partid nu va putea face management performant.”

Ce-i ăla concurs, ce-i ăla management performant ? Fiecare partid cu oamenii şi ”competenţele” lor. Importantă este culoarea şi numărul oamenilor fiecăruia în instituţii, pentru controlul şi mulgerea la infinit a vacilor de stat.

Sloganul nemuritor ”Pleacă ai voştri, vin ai noştri !” este un obiectiv permanent de pus în practică de politicieni de la putere sau de cei care râvnesc la ciolan : roşii, galbeni, albaştrii, portocalii… Un obiectiv care nu are nici în clin nici în mânecă, este paralel şi nociv, cu obţinerea unor performanţe economice în condiţiile de piaţă liberă.

Păcat că nu mai trăieşte I.L. Caragiale, ce material bogat de lucru ar fi avut astăzi Nenea Iancu !


 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite