Propunerile PNL pentru combaterea creşterii preţurilor la energie: revenirea la preţ reglementat şi compensaţii de la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Florin Cîţu a transmis, înainte de şedinţa coaliţiei unde vor fi discutate soluţii pentru combaterea crizei preţurilor la energie, că liberalii vor propune revenirea la un preţ reglementat, pentru consumatorii casnici, şi găsirea unor variante de compensare de la buget, pentru companii.

„Partidul Naţional Liberal va avea două propuneri simple. Pentru consumatorul casnic există varianta de a ne întoarce pentru o perioadă determinată, până în 6 luni, chiar mai puţin, la un preţ reglementat. Pentru companii mici, mijlocii şi restul consumatorilor trebuie să discutăm despre variante de compensare de la buget”, a declarat liderul PNL, luni, de la Parlament, înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare. 

Cîţu s-a prezentat la şedinţa coaliţiei împreună cu mai mulţi lideri din conducerea PNL, printre care Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Dan Vîlceanu şi ministrul Energiei, Virgil Popescu. 

De cealaltă parte, social-democraţii susţin reducerea TVA la 5% pentru energie şi gaze, aplicabilă de la 1 februarie. De altfel, partidul condus de Marcel Ciolacu a propus recalcularea facturilor emise greşit, reducerea plafonului cu aproape 45%, dar şi dublarea volumului compensat la energie şi gaze sau chiar interzicerea debranşării.

Întrebat ce părere are de măsurile anunţate de PSD, premierul Nicolae Ciucă a declarat că „la nivelul guvernului au fost discutate mai multe propuneri ce vor fi analizate în şedinţa de azi”. 

Ciucă a explicat că scopul măsurilor este protejarea consumatorilor şi aplicarea unor măsuri prin care economia să nu fie afectată. „Scopul este să protejăm consumatorul vulnerabil, să protejăm instituţiile vulnerabile, să luăm măsuri astfel încât economia românească să poată să funcţioneze şi să nu fie afectată de creşterea preţurilor la energie şi gaze”, a mai spus premierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite