Propun să acordăm SRI dreptul de a interveni direct pentru protejarea României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suntem bine informaţi cu privire la separatismul maghiar şi la tainica sa complicitate cu expansionismul rusesc. Cine ia însă măsuri directe împotriva acestei ameninţări la adresa integrităţii şi suveranităţii României, dacă SRI e limitat de lege la informări? Propun de aceea extinderea prerogativelor SRI pentru a putea acţiona direct în situaţiile legate de aceste ameninţări tot mai periculoase.

Dacă noi ne ţinem serviciul de informaţii principal al ţării cu mâinile legate, forţele sunt disproporţionate şi avantajul e de partea celor care doresc fărâmiţarea României. Şi nu e vorba doar de puterea de la Budapesta aici şi de cozile sale de topor din România, ci, mai grav, de sprijinul rusesc în această privinţă. Ştiu că SRI are bine documentate aceste complicităţi, dar ce folos dacă ele rămân în mape?

Anunţul făcut de directorul SRI George Maior chiar pe Adevărul (AICI) cu privire la ofensiva extremismului maghiar în Transilvania ne arată că serviciul ştie şi este preocupat de problemă. Ce ne spune directorul SRI: ”Calitatea mea e să urmăresc ca această propagandă să nu se transforme în măsuri operaţionale pe teritoriul nostru”. Chiar şi pentru acest nivel de implicare informativă în problemă, pentru că atât permite legea în forma actuală, George Maior a fost atacat dur de susţinătorii autonomiei (AICI), asupra SRI fiind aruncată anatema!

Ceea ce propun este să le oferim ofiţerilor SRI dreptul de a efectua acte premergătoare cu privire la fapte infracţionale ce au legătură cu ameninţările la adresa integrităţii teritoriale a României, precum şi dreptul de a constata infracţiuni flagrante referitoare la acte de pregătire, tentative sau acte de săvârşire a infracţiunilor la adresa integrităţii şi suveranităţii naţionale, plus dreptul de a lua măsuri directe pentru prevenirea şi înlăturarea consecinţelor acţiunilor anti-româneşti, precum şi pentru prinderea şi predarea făptuitorilor.

Dincolo de ridicolul situaţiei în care politicienii maghiari atacă principalul serviciu de informaţii al unei ţări pentru că îşi ”permite” să fie preocupat de ameninţările la adresa integrităţii sale teritoriale, este clar că mâinile SRI sunt legate în privinţa acţionării directe pentru apărarea Constituţiei, deşi există în interiorul instituţiei o secţiune dedicată exact acestei misiuni. Degeaba îi cerem SRI să apere teritoriul României de ameninţările insidioase la adresa sa dacă nu îi dăm şi mijloacele să facă acest lucru. Iată de ce lansez această propunere în dezbaterea publică: acordăm SRI dreptul de a acţiona direct împotriva ameninţărilor la adresa României, sau îi lăsăm, ca şi până acum, rolul de informare? Mass-media este cea care informează, SRI ar trebui să aibă dreptul de a face mai mult în privinţa ameninţărilor pe care le descoperă şi pe care le are bine documentate. Şi atunci nu îşi va mai permite niciun politician maghiar să ia în derâdere SRI, pentru că, dacă permitem ca acest lucru să se întâmple, ceea ce devine rizibilă este apărarea însăşi a teritoriului naţional.

Ceea ce propun este să le oferim ofiţerilor SRI dreptul de a efectua acte premergătoare cu privire la fapte infracţionale ce au legătură cu ameninţările la adresa integrităţii teritoriale a României, precum şi dreptul de a constata infracţiuni flagrante referitoare la acte de pregătire, tentative sau acte de săvârşire a infracţiunilor la adresa integrităţii şi suveranităţii naţionale, plus dreptul de a lua măsuri directe pentru prevenirea şi înlăturarea consecinţelor acţiunilor anti-româneşti, precum şi pentru prinderea şi predarea făptuitorilor. Apărarea Constituţiei cade în sarcina directă a SRI şi nu constituie implicare politică, aşa cum a fost acuzat George Maior. Dar, din cauză că posibilităţile SRI de a preveni şi de a opera cu forţa legii direct asupra instigatorilor la destrămarea României sunt limitate, activitatea serviciului a ajuns să fie luată peste picior chiar de către artizanii direcţi ai distrugerii suveranităţii naţionale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite