Cum se foloseşte propaganda rusă de gafa lui Fifor. Sputnik: A „scăpat porumbelul“ aseară, iar acum se contrazice afirmând că spusele sale au fost deturnate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Publicaţia sputnik.md, portavocea propagandei ruse, a exploatat imediat declaraţia ministrului român al Apărării, Mihai Fifor, potrivit căreia baza militară de la Deveselu găzduieşte rachete de atac. Moscova persiflează şi explicaţia lui Fifor, cum că afirmaţia sa a fost o greşeală de comunicare: „nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase“.

„După reacţiile apărute la scurt timp în presă şi în care Mihai Fifor era atenţionat că a spus ce nu trebuia, şi anume că la Deveselu sunt rachete de interceptare, nicidecum balistice, oficialul român a revenit asupra declaraţiei şi susţine că nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase“, scrie site-ul sputnik.md.

Într-o declaraţie pentru Adevărul, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, anticipa că Vladimir Putin va exploata declaraţia ministrului Apărării, Mihai Fifor, potrivit căreia baza militară de la Deveselu găzduieşte rachete  de atac. Potrivit informaţiilor oficiale furnizate de NATO, scutul de la Deveselu are strict un rol strict defensive, mesaj contrazis în repetate rânduri de Moscova.

Ministrul Apărării a declarat marţi seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu sunt rachete balistice, care nu ar putea să-l „încânte“ vreodată pe Vladimir Putin.

„Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea fi vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de Statele Unite în parteneriatul strategic să asigurăm permanenţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”, a spus ministrul Apărării,marţi seară, la Antena 3.

Miercuri dimineaţă, Fifor a revenit, spunând  că „niciodată nu aş putea afirma că la baza de la Deveselu se află rachete balistice” şi că afirmaţia sa de la Antena 3 a fost „o greşeală de înţelegere”. „E puţin probabil ca eu să nu ştiu ce adăpostim la Deveselu, să nu ştiu că acolo sunt rachetele interceptoare şi în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. A fost doar o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat el, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Citeşte şi:

Oficial al Ambasadei Rusiei în România, după gafa lui Fifor: O dovadă că scutul e o ameninţare directă la adresa Rusiei. Mulţumesc, domnule Fifor

Cristian Diaconescu: Fifor se înscrie exact în linia de mesaj a Moscovei. Ar fi de mirare ca Rusia să nu exploateze această declaraţie

Dan Barna: Guvernul Dăncilă ne duce în război. Fifor trebuie să demisioneze urgent!

Băsescu: Mihai Fifor, afară din guvern! A alimentat propaganda rusă. N-am crezut că cineva poate face declaraţii mai dăunătoare ţării decât Petre Daea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite