Promisiunile lui Ponta: Venit minim de criză, scutiri de taxe şi impozite, deschiderea şcolilor şi testarea pentru „absolut toţi” românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, anunţă cinci „promisiuni” pe care formaţiunea politică pe care o conduce le face „încă din prima zi” în care va avea puterea politică. Printre altele, Ponta vorbeşte despre un venit minim de criză, scutiri de taxe şi impozite pentru companiile care rămân în activitate şi păstrează angajaţii, dar şi despre deschiderea şcolilor şi testarea în vederea depistării COVID-19 pentru „absolut toţi” românii.

Victor Ponta face cinci promisiuni, cinci „condiţii esenţiale” care trebuie aplicate în prima zi în care Pro România va fi la guvernare, parte a unei guvernări sau va sprijini un guvern.

La Congresul în care a fost validată fuziunea Pro România cu ALDE, Victor Ponta a afirmat că prima promisiune este instituirea unui venit minim de criză astfel încât niciun român care câştigă sub 2000 de RON să nu moară de foame”. A doua promisiune este cea de sprijin economic de criză pentru firmele româneşti.

„Nu le luăm taxe, îi scutim de impozite şi de toate dările, cu o singură condiţie: să rămână în activitate şi să ţină numărul de angajaţi, pentru că dacă firmele româneşti încep să dea afară oamenii, va fi o criză socială economică pe care o scăpăm de sub control”, a afirmat Ponta.

A treia promisiune este testarea „pentru absolut toţi românii”, decontarea tuturor testelor, oriunde ar fi acestea făcute, dar şi a medicamentelor pentru COVID-19.

A patra promisiune este redeschiderea şcolilor pentru toţi copiii, dar şi pentru părinţi şi profesori.

„Cei ca mine, care au copii de vârste diferite vă spun aşa: cei mai mici stau acasă, pe tabletă sau pe telefon, cel mai mare cum să-l ţin în casă?  Dacă nu se duce la şcoală la 16, la 17 ani, cum să-l ţii în casă, că e ca o fiară turbată după o săptămână şi atunci ne supărăm că se întâlnesc cu prietenii şi că îşi dau COVID”, a afirmat Victor Ponta.

Cea de-a a cincea „condiţie esenţială” din programul Pro România se referă la militari, cărora Pro România promite să le „redea demnitatea şi predictibilitatea”.

„Trecem prin criză noi mergând la muncă, copiii mergând la şcoală şi vârstnicii având o activitate cât de cât normală. Nu suntem de acord nici cu închiderea României, nici cu închiderea şcolilor nici cu panica pe care o vedem în fiecare zi, aşa cum nu am fost niciodată de acord că nu există coronavirus”, a declarat Victor Ponta la congresul de duminică.

Acesta le-a cerut membrilor celor două partide care au fuzionat să ajungă la un scor electoral similar sau mai mare cu cel obţinut la alegerile prezidenţiale.

„6 decembrie este o bătălie existenţială pentru noi, ca echipă. Putem obţine un rezultat cel puţin egal cu cel obţinut la prezidenţiale anul trecut când am fost prima dată împreună, chiar dacă nu sub forma unui singur partid. (...) Putem să trecem peste acel scor. Despre asta este vorba: pe 6 decembre câştigăm împreună sau pierdem împreună” , le-a mai transmis Ponta membrilor de partid.

Victor Ponta a precizat că partidul are oameni care guvernat bine România „şi care pot să o scoată din nou din criză, aşa cum au făcut şi în alte dăţi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite