Proiect PNL: Centre de detenţie şi centre educative în cele opt regiuni ale ţării

Proiect PNL: Centre de detenţie şi centre educative în cele opt regiuni ale ţării

Deputatul Laurenţiu Leoreanu. FOTO Eduard Enea

Peste 40 de parlamentari ai PNL propun înfinţarea unui centru educativ pentru minori şi a unui centru de detenţie pentru minori în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale ţării, cheltueilie urmând să fie suportate atât din bugetul de stat, cât şi din bugetele consiliilor locale, potrivit unui proiect de lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Centrele educative şi centrele de detenţie sunt instituţii specializate în recuperarea socială a persoanelor internate, care se înfiinţează prin hotărâre a Guvernului, în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României, după cum urmează: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti Ilfov”, potrivit proiectului de lege iniţiat de deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu şi susţinut de mai mulţi liberali, care propune modificarea Legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de liberatte dispuse de organel judiciare în cursul procesului penal.

Centrele educative şi de detenţie ar urma să funcţioneze în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Iniţiativa legislativă mai prevede că mijloacele financiare necesare funcţionării, dotării şi investiţiilor din cetrele educative şi din centrele de detenţie sunt asigurate de la bugetul de stat în proporţie de 50%, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor. De asemenea, în proporţie de 50%, fondurile vor proveni din bugetul consiliilor judeţene din regiunea respectivă, proporţional cu numărul de locuitori din fiecare judeţ.

`Delincveţa juvenilă reprezintă una dintre cele mai mari probleme sociale cu care se confruntă România la ora actuală. În condiţiile actuale, un minor care comite o infracţiune nu beneficiază de atenţia necesară a statului şi de programe de reabilitare, poate recidiva şi poate deveni un pericol pentru societate, ca adult", susţine deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu, în expunerea de motive. Tot acesta arată că în România există doar două centre de detenţie: Brăila-Tichileşti şi Craiova, respectiv două centre educative: Buziaş şi Târgu Ocna.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările