Articol publicitar

Proiect de lege cu miză de miliarde de euro pe agenda şedinţei de Guvern

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
5g

După multe amânări, proiectul de lege 5G este prevăzut să fie dezbătut în prima şedinţă de Guvern. Aceasta ar ar urma să aibă loc astăzi, după ce şedinţa de guvern programată pentru ieri, 14 aprilie, nu a mai avut loc pe fondul tensiunilor din Coaliţie.

Prin proiectul de lege 5G se stabileşte cadrul viitor de dezvoltare al reţelelor de telecomunicaţii din România. Miza economică pe care o aduce este extrem de importantă. În forma sa actuală, proiectul poate conduce la excluderea furnizorilor chinezi. Conform unei analize de impact prezentate public anul trecut, în această eventualitate ar fi generate costuri totale pentru operatorii de telecomunicaţii şi pentru consumatorii români de până la 9,35 miliarde de euro.

Astfel operatorii ar trebui să suporte investiţii ridiciate pentru înlocuirea diferitor echipamente din reţelele deja existente, ar înregistra pierderi de venituri semnificative în acest proces şi ar avea costuri mult mai mari de realizare a reţelelor 5G, datorită reducerii concurenţei de pe piaţă.

Aceste evoluţii ar afecta calitatea reţelelor de telecomunicaţii, într-un moment în care rolul lor economic şi al comunicării persoanelor este în creştere în contextul pandemiei de Covid-19. De asemenea, foarte probabil aceste costuri vor fi transferate la final asupra consumatorilor, prin costuri mai ridicate ale serviciilor de telecomunicaţii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite