Programul de guvernare al partidului aflat vremelnic la putere devine „Biblia“ întregului popor!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

N-am văzut prostie mai mare! Să reduci activitatea unui popor la cadrele programului de guvernare al unui partid vremelnic aflat la putere! PSD a dispărut din scena politică în urma acestei filosofii. Urmează PNL? Credinta şefilor partidului aflat la guvernare, că ei sunt cei mai deştepţi şi capabili, şi societatea trebuie să funcţioneze după acest program, este ridicolă.

Drumul unui popor nu se schimbă tot la câţiva ani, sau câteva luni, în funcţie de partidul aflat la guvernare. Este cu mult mai mult de atât, generat de aspiraţiile, interesele şi nevoile poporului. Iluzia că acestea stau cuprinse într-un program de guvernare este, cum spuneam, o mare prostie!

Inspectorii Şcolari trebuie să studieze şi urmeze programul de guvernare al PNL

Deşi preşedintele, premierul, ministrul Educaţiei vorbesc de „profesionalizarea“ funcţiilor publice, din contractul de management pe care-l vor semna viitorii Inspectori Generali rezultă că „Managerul este obligat „să elaboreze şi să aplice politici şi strategii specifice în măsură să asigure desfăşurarea în condiţii performante a activităţii curente şi de perspectivă a inspectoratului şcolar, în concordanţă cu politicile şi deciziile Guvernului, în vederea punerii în aplicare a obiectivelor Programului de guvernare.

Că acest program de guvernare nu a fost validat în alegeri, nici nu mai contează. Toată suflarea românească trebuie să execute ce spune programul de guvernare! Dacă există aspecte ale activităţii şcolare care nu se regăsesc în programul de guvernare, nu se fac, se ignoră!

Exact cum odinioară tot personalul didactic şi managerii erau instruiţi să cunoască „socialismul ştiinţific“ şi „materialismul dialectic“, se vor înfiinţa, probabil, seminarii de cunoaştere a programului de guvernare al PNL, cu examene şi note la sfârşitul cursului! Că interesele elevilor şi şcolilor nu se regăsesc neapărat în acest program de guvernare, nu se acceptă! Dar dacă pică acest guvern la moţiune de cenzură şi vine un altul? Nu-i nimic, o luăm de la zero şi învăţăm alt program de guvernare!

Şi nu este singurul exemplu

Într-un recent interviu, premierul Ludovic Orban comentează opinia negativă a Consiliului Fiscal referitoare la creşterea pensiilor cu 40%.

La remarca reporterului: deficitul va ajunge în estimările Consiliului Fiscal 4,6-4,8% în 2020 şi la 6% în 2021..., premierul Orban răspunde:

„deficitul va fi sub 3,6%. Nu pot să cred într-o prognoză care nu are la bază nimic. Ne-am pus în cap care sunt mecanismele cu care să asigurăm îmbunătăţirea colectării şi care sunt resursele financiare pentru toate categoriile de cheltuieli“.

Reporter: Şi unde mai e loc pentru creşterea pensiilor cu 40%?

Premierul Orban: Am prezentat legea bugetului de stat, răspunsurile sunt acolo. Am spus că vom avea o creştere realistă de 4%, sunt venituri realiste şi cheltuieli dimensionate în funcţie de ele.

Aceeaşi atitudine cu a PSD. Prognoza Consiliului Fiscal nu are la bază „nimic“, adică specialiştii de acolo sunt „urechişti“, vorbesc fără să se bazeze pe analize serioase. Iar guvernul „şi-a pus în cap“ mecanismele pentru îmbunătăţirea colectării. E suficient! Specialiştii guvernului se pricep la tot şi la toate, restul sunt afoni în ale politicilor economice. Atitudinea asta a dus PSD la pierderea guvernării, şi nici nu aveau alegerile în faţă cum le are PNL!

Şi cum poţi pe o creştere de 4% să creşti ceva cu 40%? Se cutremură aritmetica! Simplu fapt de a fi trecută în buget nu reprezintă o garanţie că vor fi bani pentru creşterea pensiilor. „Aburirea“ populaţiei cu astfel de creşteri nerealiste se va întoarce ca un bumerang în capul guvernanţilor, atunci când vor anunţa că nu este posibil. Iar pentru anii următori creşterea va fi absolut insuportabilă pentru bugetul de stat. Între Mugur Isărescu, Daniel Dăianu, alţi economişti de marcă, şi guvernul Orban, pe cine să credem?

Altă opinie a premierului Orban

Reporter: Nu vă pune pe gânduri că decizia de admitere a sesizărilor pe cele două angajări a fost luată în unanimitate, deci şi cu votul celor două judecătoare numite de dl Iohannis la CCR, una dintre ele - o campioană a luptei cu abuzurile fostei puteri şi ale judecătorilor controlaţi de aceasta?

Premierul Orban: Campionii luptei cu PSD suntem noi, cei care au făcut opoziţie, cetăţenii care au ieşit în stradă, jurnaliştii. Despre campionii luptei la nivelul CCR, daţi-mi voie să am rezerve.

Premierul Orban desconsideră cu bună ştiinţă prestaţia dnelor judecătoare Livia Stanciu şi Simina Mezincescu, numite la CCR de către preşedintele Iohannis, şi are rezerve în privinţa lor. Doar ce spune guvernul şi PNL este corect în materie legislativă, restul nu contează. Faptul că CCR a dat mai mereu dreptate PSD, este una. Dar faptul că cele două judectoare, aflate mereu în opoziţie cu colegii din CCR, nu dau dreptate guvernului Orban, este altceva. Să ai rezerve şi în privinţa lor, înseamnă să consideri juriştii guvernului ca fiind Dumnezeii dreptului. Şi cum se vede, nu e nici pe departe aşa.

Reporter: De ce credeţi că aţi fost huiduit la Iaşi?
Premierul Orban: Grupuri organizate, e simplu să găseşti 20-30 de fanatici.

Cu alte cuvinte, dacă cetăţenii, fie ei câţiva, îşi manifestă dezacordul cu unele politici ale guvernului, sunt „grupuri organizate“. Data viitoare la puşcărie cu ei!

În concluzie

Deşi speram că nu este aşa, şi premierul Orban se înscrie în categoria: „când puterea cade pe umerii unora nepregătiţi pentru ea, le ia minţile“. Este foarte mulţumit de toţi miniştrii tăi (unora le-am uitat numele şi nu le ştim feţele, la Educaţie nu se întâmplă nimic pozitiv). Consideră că specialiştii de la Consiliul Fiscal nu se bazează pe date reale. Că judecătoarele CCR Livia Stanciu şi Simina Mezincescu nu apară interesele poporului. Toate acestea şi multe altele înseamnă să te întorci la epoca în care Dragnea, Vâlcov, Vasilescu dictau tot ce se întâmplă în ţara asta. Restul opiniilor nu contau. Veneau de la „imperialiştii“ duşmani ai poporului. Cine ignoră istoria, riscă să o repete!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite