Problematica jocului „Balena albastră“, în atenţia Comisiei de control a SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Cristian Chirteş, membru al Comisiei de control a SRI. FOTO zidezi.ro
Liberalul Cristian Chirteş, membru al Comisiei de control a SRI. FOTO zidezi.ro

Senatorul liberal Cristian Chirteş a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că săptămâna viitoare jocul „Balena albastră“ va fi supus atenţiei Comisiei parlamentare de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, senatoarea Alina Gorghiu cere ca şi instituţiile de învăţământ ia măsuri pentru a avertiza copiii de pericolele acestui joc.

„SRI e singurul organism care poate să acţioneze asupra lor. Încă nu avem datele complete. Marţi sau miercuri, în Comisia de control asupra activităţii SRI, probabil vom ridica şi această problemă, pentru că SRI este singurul organism abilitat să controleze aceste atacuri cibernetice, acesta e rolul SRI, şi dacă există vreo posibilitate să identifice modalitatea de propagare. Dar este o temă pe care probabil săptămâna viitoare o să încercăm să o ridicăm în comisie. Personal nu cunosc jocul", a afirmat senatorul Cristian Chirteş, membru al Comisiei de control SRI.

În aceeaşi conferinţă de presă, Ludovic Orban, candidat la conducerea PNL, a spus că nu cunoaşte detalii despre jocul „Balena albastră“, dar dacă acesta "afectează psihicul copilului, dacă afectează sănătatea lui sau îl pune în pericol, trebuie interzis“.

Pe de altă parte, senatorul PNL de Timiş, Alina Gorghiu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) ar trebui să îşi asume problema jocului „Balena Albastră“ şi să ia măsuri pentru ca în fiecare clasă să se facă şedinţe cu părinţii privind siguranţa pe internet pentru copii.

„Cer public Ministerului Educaţiei, ca împreună cu comisiile de educaţie şi cu inspectoratele judeţene şcolare să-şi asume oficial şi să informeze Parlamentul până în luna iunie, ca până la finele anului şcolar, şcolile să atingă două obiective clare şi anume, să nu mai fie clase care să nu fi făcut lecţii despre siguranţa pe internet pentru copii şi să fie zero clase fără o şedinţă cu părinţii dedicată acestei probleme. Am primit sute de sesizări mailuri, mesaje pe acest subiect de la oameni, părinţi preocupaţi de această problemă şi cred că trebuie să facem mai mult pentru siguranţa online a copiilor noştri“, a declarat Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite