Vadim Tudor, despre alegerea lui Funar în funcţia de preşedinte al PRM: „Am crescut şarpele la sân. Şmecherii vor să vândă partidul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Vadim Tudor, fostul preşedinte PRM FOTO Arhiva Adevărul
Corneliu Vadim Tudor, fostul preşedinte PRM FOTO Arhiva Adevărul

Gheorghe Funar a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Partidului România Mare, în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii care a decis excluderea lui Vadim Tudor. Politicianul a comentat alegerea rivalului său politic în funcţia de preşedinte al PRM, declarând că „a crescut şarpele la sân".

Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid, după ce, din cei aproximativ 770 de membri prezenţi la Alba Iulia, numai patru au votat împotrivă. „Am crescut şarpele la sân“, a declarat Vadim Tudor, referindu-se la Funar.

„Şmecherii vor să vândă partidul, îşi caută un stăpân. Au negociat cu Voiculescu pentru două milioane de euro. E posibil aşa ceva? Ăştia mă dau pe mine afară din partidul înfiinţat de mine? Am făcut plângeri penale. Nu poate să vină o şleahtă de pe stradă să voteze debarcarea Papei de la Roma. Cum e posibil aşa ceva? E bine ce au făcut securiştii pensionari, da? Sunt fripturişti care îşi caută un stăpân. Funar parcă e împăiat. Am crescut şarpele la sân. Zice că am pus partidul la picioarele lui Băsescu.“, a spus Vadim Tudor, într-o intervenţie telefonică la România TV.

„Nu există un alt preşedinte. Ăsta e un Congres cu ştampile false, convocat cu oameni de pe stradă. E caz penal.“, a mai spus el.

La rândul lui, Funar a precizat că „excluderea lui Vadim Tudor este un proiect care a fost discutat aseară în şedinţa Biroului Permanent.“, acţiunea fiind justificată de faptul că acesta din urmă „a încălcat Statutul partidelor, Statutul PRM şi chiar Constituţia."

„Din cauza lui, partidul a scăzut la 1%.“, a mai spus Funar.

Mai multe filiale ale PRM au convocat pentru astăzi Congresul extraordinar al PRM la Alba Iulia. Principalele puncte de pe ordinea de zi au fost alegerea noilor organe de conducere ale partidului şi excluderea din formaţiune a lui Corneliu Vadim Tudor, căruia i se cere să renunţe la mandatul de europarlamentar.

„Oamenii vor să termine cu dictatura lui Vadim. Eu vreau să resuscitez partidul“, declarase anterior Gheorghe Funar, noul lider PRM.


Citeşte mai multe despre excluderea lui Vadim din partid

Funar este noul preşedinte al PRM, după ce Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din partid

Congresul extraordinar al PRM a decis sâmbătă la Alba Iulia excluderea lui Vadim Tudor din partid. Delegaţii au ales şi noua conducerea a partidului. Gheorghe Funar a fost desemnat prin vot preşedinte al PRM.

Gheorghe Funar: „Oamenii vor să se termine cu dictatura lui Vadim. El e preocupat de subiecte mondene, de Zăvorance, de Moculeasca…”

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, e în război deschis cu preşedintele partidului, CV Tudor. Acesta din urmă l-a exclus pe clujean din PRM pentru că „nu ar mai fi creştin”. Funar, care va candida, sâmbătă, la funcţia de preşedinte al PRM, spune că membrii de partid s-au săturat de dictatura lui Vadim, care este preocupat mai mult de subiecte mondene decât de politică.

Vadim Tudor: „Dan Voiculescu vrea să înghită un partid necorupt“

Fostul lider PRM, Corneliu Vadim Tudor, susţine că excluderea sa din formaţiune face parte dintr-un plan elaborat de către Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al Partidului Conservator.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite