Privilegii în timpul pandemiei. Proiect PSD: Avocatul Poporului să primească pensie specială, cazare gratuită şi paşaport diplomatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache este iniţiatorul proiectului de lege. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Iordache este iniţiatorul proiectului de lege. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, a depus un proiect de lege prin care Avocatul Poporului ar beneficia de o indemnizaţie echivalentă judecatorilor cu grad maxim de la Înalta Curte, iar ulterior de pensie specială. De asemenea,  adjunctii acestuia vor avea o indemnizaţie lunară echivalentă cu cea a judecatorilor cu grad de curte de apel.

„Avocatul Poporului şi adjuncţii Avocatului Poporului au dreptul la o indemnizaţie lunară echivalentă judecătorilor cu grad maxim de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv, de la Curtea de Apel”, se arată în proiectul iniţiat de Florin Iordache şi semnat de alţi şapte aleşi, înregistrat la Camera Deputaţilor pe 9 martie. Pe 12 martie, conducerea Camerei Deputaţilor a acceptat dezbaterea în procedură de urgenţă.  

„La împlinirea vârstei standard de pensionare, Avocatul Poporului şi adjuncţii Avocatului Poporului, care au îndeplinit cel puţin un mandat complet, beneficiază de pensie calculatp, potrivit prevederilor legale aplicabile judecatorilor. Foştii Avocati ai Poporului şi foştii adjuncti ai Avocatului Poporului, care au îndeplinit cel puţin un mandat complet, au dreptul la pensie şi recalcularea acesteia în aceleaşi conditii”, se mai arată în propunerea legislativă.

De asemenea, Avocatul Poporului şi adjuncţii accestuia ar beneficia de cazare gratuită dacă nu au domiciliul sau o proprietate în Bucureşti. Avocatul Poporului şi adjuncţii acestuia ar urma să beneficieze şi paşaport diplomatic. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite