Principalul partid european a adoptat o măsură dedicată societăţii civile. „E un semnal puternic adresat românilor care merg la proteste cu steagul UE”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Popular European (PPE), cea mai mare familie politică de la Bruxelles, a adoptat, în cadrul Congresului de la Helsinki, o rezoluţie privind valorile europene dedicată societăţii civile şi statului de drept.

”PPE este de partea celor care vor valori europene, bună justiţie şi dreptate. Rezoluţia este un semnal foarte puternic adresat românilor care de doi ani merg la proteste cu steagul UE, apărând valori europene”, susţine purtărorul de cuvânt al PPE, europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan.

Principalele puncte ale rezoluţiei:
• Corupţia este o ameninţare serioasă la adresa statului de drept, a democraţiei şi a drepturilor omului. Corupţia împiedică dezvoltarea economică, pune în pericol stablitatea democratică a instituţiilor şi fundaţia morală a societăţii.

• Transparenţa şi integritatea în procesul alegerilor, procese penale  corecte, prezenţa presei independente şi a societăţii civile sunt lucruri cruciale în lupta împotriva corupţiei.

• O societate civilă activă joacă un rol vital într-o democraţie ideală. ONG-urile trebuie să-şi desfăşoare activitatea fără frica de a fi trase la răspundere. ONG-urile trebuie tratate în mod egal, indiferent de orientarea lor politică, atât timp cât activităţile lor nu deăşesc graniţele democraţiei liberale.

• Suntem extrem de îngrijoraţi de intimidarea şi uciderea jurnaliştilor. Lipsa presei independete, lipsa de transparenţă a proprietarilor de trusturi media, acoperirea subiectelor de presă în mod unilateral sunt alte probleme de care suntem îngrjoraţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite