„Prin noi înşine!” devine realitate în domeniul energetic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Îi spunem Legea offshore, dar am putea să o numim la fel de bine „Legea independenţei energetice a României”. Pentru că asta vom obţine. Şi îi vom ajuta şi pe alţii să nu mai fie dependenţi de gazul rusesc. Vremuri grele deci pentru politica şantajistă a lui Putin.

Asta face Legea adoptată ieri de către Senatul României.

După patru ani în care investiţiile în Marea Neagră au fost efectiv blocate sub influenţa toxică a lui Liviu Dragnea, avem un moment istoric pentru România: ţara noastră va produce mai multă energie decât va consuma. Este scutul care respinge orice altă încercare viitoare de şantaj din partea Rusiei.

Acest proiect înseamnă şi consolidarea rezilienţei în faţa crizelor. Nu doar că suntem membri ai celei mai de succes alianţe politico-militare, NATO, dar şi a celui mai important proiect economic regional, Uniunea Europeană. Odată promulgată Legea offshore, rezilienţa noastră economică şi energetică va fi la cote înalte.

Iar asta nu e tot. Pe fondul unei geopolitici complicate în Europa, vom deveni un furnizor esenţial de securitate energetică pentru alte state din regiune!

Însă ce trebuie spus răspicat este faptul că principalii beneficiari ai acestei legi vor fi, fără echivoc, statul români şi cetăţenii români!

Noul proiect, semnat de liderii Coaliţiei de Guvernare, oferă stabilitate şi asigură că exploatările în Marea Neagră se vor face în condiţii optime şi corecte pentru România. Statul român va beneficia de pe urma acestor zăcăminte. În caz de criză, România rămâne asigurată. Avem drept de preempţiune asupra gazelor exploatate! Pe scurt, nu se vor exporta gazele până când nevoia internă a României nu va fi acoperită!

Poate cel mai important, preţurile la energie vor scădea! Efectul exploatării gazelor din Marea Neagră înseamnă creşterea cantităţii de gaze pe piaţă, adică scăderea preţului. Şi nu în ultimul rând, accesul la gaze din producţia internă stimulează economia prin generarea de noi industrii. Rezultatul? Noi locuri de muncă pentru români.

În faţa atâtor argumente, se naşte întrebarea: de ce câţiva parlamentari fac agenda Kremlinului în Legislativului de la Bucureşti. Şi nu cred că aceşti politicieni ar fi fost „aleşi” dacă s-ar fi prezentat cum sunt de fapt: rusofili. A vota împotriva independenţei energetice a României este o fraudă morală pentru alegătorii de orice culoare politică.

Acum, proiectul legii offshore merge la Camera Deputaţilor, for decizional. Ştiu că şi colegii deputaţi o vor adopta în regim de urgenţă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite