„Primul salariu“, ultima găselniţă a UNPR pentru câştigarea unui milion de membri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Gabriel Oprea FOTO Arhiva Adevărul
Vicepremierul Gabriel Oprea FOTO Arhiva Adevărul

Mai mulţi parlamentari UNPR, în frunte cu vicepremierul Gabriel Oprea, au iniţiat un proiect legislativ intitulat „Primul salariu“, care prevede acordarea echivalentului a unui salariu minim pe economie şi scutirea de la plata contribuţiilor sociale a acelor companii care angajează tineri fără experienţă profesională.

Potrivit semnatarilor, proiectul de lege urmăreşte facilitarea accesului la primul loc de muncă al tinerilor fără experienţă profesională, în scopul reducerii ratei şomajului în rândul acestei categorii, asigurarea tranziţiei rapide de la şcoală la piaţa muncii, stimularea cererii de forţă de muncă, precum şi acumularea experienţei în muncă.

„Angajatorii care încadrează cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 29 de ani, vor primi lunar, pentru fiecare tânăr încadrat la primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Totodată, aceşti angajatori vor fi scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni. De asemenea, angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale acestora, cel puţin 36 luni de la data încheierii lor”, a explicat liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu.

Conducerea UNPR nu se fereşte să spună că scopul acestei propuneri legislative, al cărei prim semnatar este Gabriel Oprea, viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne, este acela de a atinge la nivel naţional un 1 milion de membri până la alegerile din 2016.

„Noi suntem convinşi că proiectul „Primul loc de muncă” - alături de programele „Prima casă” şi „Prima maşină” - va fi un proiect revoluţionar pe piaţa muncii şi va asigura experienţa necesară pentru punerea în valoare a tinerei generaţii“, mai spune Vochiţoiu.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite