Primul pas pentru amânarea alegerilor? Comisia de administraţie, aviz pozitiv proiectului care propune organizarea parlamentarelor pe 14 martie 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban  FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban  FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Comisia de administraţie din Senat, controlată politic de PSD, a dat aviz pozitiv pe proiectul de lege depus de Adrian Dohataru, iniţiativă care prevede organizarea alegerilor parlamentare pe 14 martie 2021.

Majoritatea senatorilor din Comisia de administraţie a decis avizarea pozitivă a proiectului care propune organizarea parlamentarelor în primăvară, în prezent fiind stabilită ca zi pentru legislative 6 decembrie. „Eu m-am abţinut. Deocamdată nu e niciun temei juridic pentru stabilirea datei de către Parlament. Noi avem în Parlament, la reexaminare, o iniţiativă retrimisă de preşedintele ţării în ceea ce priveşte cine stabileşte data”, a explicat liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, pentru „Adevărul”.

De altfel, Biroul Permanent al Senatului ar fi trebuit să trimită comisiilor pentru dezbatere proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor de către Parlament, retrimis legislativului săptămâna trecută de Klaus Iohannis. Însă la şedinţa Biroului Permanent al Senatului nu a fost cvorum, aleşii PNL şi USR nefiind prezenţi, iar din rândurile PSD lipsind un membru. Aşadar, nu s-a putut lua o decizie privind proiectul de lege.

Cu toate acestea, majoritatea PSD din Comisia de administraţie, al cărui preşedinte e Florin Cîrciumaru, nu a mai aşteptat tranşarea problematicii privind stabilirea datei alegerilor de către Parlament şi a decis să fie de acord cu organizarea lor pe 14 martie 2021, fiind dat aviz pozitiv.

Pe de altă parte, Comisia pentru românii din afara graniţelor a decis să amâne discutarea acestui proiect de lege până e tranşat proiectul retrimis de Klaus Iohannis în Parlament. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite