Primele rezultate oficiale din diaspora. Iohannis a primit 89% din voturi în Noua Zeelanda, potrivit numărătorii paralele USR-PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărătoarea paralelă USR- PLUS relevă că, la secţia de votare din Auckland (Noua Zeelandă), unde votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat deja. Klaus Iohannis a obţinut 185 de voturi, iar Viorica Dăncilă 20.

„Primele rezultate numărătoare paralelă USR-PLUS. Auckland, Noua Zeelandă: Iohannis 185 voturi, Dăncilă 20 voturi. Sidney, Australia: Iohannis 335 voturi, Dăncilă 25 voturi”,scrie parlamentarul USR Cătălin Drulă pe Facebook.

El precizează că procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votului are caracter de document public şi că nu se supune vreunui fel de normă legală de confidenţialitate sau secret.
 

„Informaţiile de mai sus sunt publice”, subliniază Drulă.


În  ţară, surse politice citate de stiripesurse.ro precizează că după analiza datelor culese de la operatorii CURS-Avangarde, până la ora 11.30, Klaus Iohannis ar avea un avans de peste 15% în faţa lui Dăncilă.

Astfel, 57% dintre respondenţi au afirmat că au votat cu Klaus Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă ar avea o intenţie de vot de 43%.


Votarea în străinătate a început în noaptea de joi spre vineri, în Noua Zeelandă şi Australia, şi se va încheia, luni, la ora 7.00, odată cu închiderea secţiilor de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Până la această oră au votat la secţiile din străinătate 566.492 de români.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite