Primele cuvinte ale Patriarhului Daniel la slujba de înmormântare a Regelui Mihai: Regretăm că această catedrală este prea mică

Primele cuvinte ale Patriarhului Daniel la slujba de înmormântare a Regelui Mihai: Regretăm că această catedrală este prea mică

Patriarhul Daniel. FOTO Arhivă Adevarul

Patriarhul Daniel a început slujba de înmormântare a Regelui Mihai prin exprimarea regretului că actuala catedrală, cea din Dealul Mitropoliei, e „prea mică şi nu pot fi prezenţi tot cei care ar fi dorit“. În prezent se lucrează la construcţia Catedralei Mântuirii Neamului care ar urma să aibă o capacitate de 5000 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe Dealul Mitropoliei şi la slujba de la Catedrala Patriarhală au avut acces doar membrii familiei regale, reprezentanţii caselor regale din întreaga lume şi oficialii statului român.
 
Înaintea începerii slujbei, Patriarhul Daniel a precizat: „Regretăm că această catedrală este prea mică şi nu pot fi prezenţi tot cei care ar fi dorit”. El a menţionat însă că slujba poate fi auzită în difuzoare.
 
În prezent se lucrează la Catedrala Mântuirii Neamului, lăcaş de cult ce ar urma să aibă o capacitate de 5000 de persoane şi pentru care s-au cheltuit circa 40 de milioane de euro până în septembrie 2017, potrivit Gândul. 
 
Slujba de la Catedrala Patriarhală a durat aproximativ o oră, iar la final Patriarhul Daniel a evocat personalitatea Regelui Mihai, despre care a spus că a venit la Catedrala Patriarhală de nenumărate ori  „Majestatea sa a venit de multe ori în această biserică ocrotită de Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, constituită între 1656-1658. Aici a primit binecuvântare ca rege minor în vârstă de 6 ani, iar în 1940 a fost uns Rege al României de Patriarhul Nicodim. La vârstele copilăriei, adolescenţei şi maturitărţii, Regele Mihai, alături de tatăl, de mama sau de alţi membri, a fost prezent de foarte multe ori aici”, a spus Patriarhul Daniel, în predica de la finalul slujbei. 
 
Te-ar putea interesa şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările