Primele cozi la alegerile din diaspora. Românii stau la rând la Bruxelles, Roma şi Berlin pentru a vota la prezidenţiale

Primele cozi la alegerile din diaspora. Românii stau la rând la Bruxelles, Roma şi Berlin pentru a vota la prezidenţiale

FOTO Mioara Moraru Cristea

La ora 12.00, la deschiderea oficială a urnelor din diaspora, era formată deja coadă în faţa mai multor secţii de votare din oraşe europene precum Bruxelles, Berlin sau Roma. Potrivit datelor BEC, până la ora 16.00 (n.red.: ora României) au votat deja 54.673 de români aflaţi în străinătate. Dintre aceştia, aproximativ 25.000 au votat prin corespondenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit europarlamentarului USR-PLUS Nicu Ştefănuţă, românii din Bruxelles s-au pus la coadă încă de la primele ore ale dimineţii la misiunea diplomatică a României pentru a vota. Acesta a publicat şi un videoclip în care afirmă că 10 noiembrie va fi „o nouă sărbătoare a democraţiei româneşti”.
 
„Este ora 12 la Bruxelles şi deja s-a format o coadă în faţa misiunii diplomatice a României. Participarea va fi mare, simt deja că după 26 mai, în 10 noiembrie vom avea o nouă sărbătoare a democraţiei româneşti”, a afirmat europarlamentarul.
 
Acesta a mai adăugat au venit deja să voteze funcţionari europeni, politicieni, diplomaţi, români simpli.
 

 

 

Cozi s-au format şi în alte oraşe europene, precum Roma, Berlin sau Leeds.
 
Românii au format coadă pentru a vota şi la Consulatul român din Roma. FOTO Mioara Moraru Cristea

Coadă s-a făcut şi la una dintre cele trei secţii de votare din Berlin. FOTO Criatian Ioan / Facebook
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: