Primarul Oprescu reafirmă, la Viena, buna convieţuire şi cooperare între toate cultele religioase din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care s-a întâlnit, marţi, la Viena, cu preşedintele Comunităţii Evreieşti din Austria, dr. Oskar Deutsch, a reafirmat buna convieţuire, înţelegere şi cooperare între toate cultele religioase din Bucureşti şi din România, accentuând faptul că relaţia specială cu comunitatea evreiască este una cu tradiţii puternice, atât în plan educaţional, cultural, cât şi ştiinţific.

Potrivit unui comunicat al PMB transmis Agerpres, întâlnirea de la Viena a avut loc în contextul întăririi relaţiilor dintre municipalitatea oraşului Bucureşti şi Comunitatea Evreilor din Austria, în contextul celor mai recente manifestări violente generate de fenomene de intoleranţă religioasă în diferite zone ale Globului, inclusiv în Europa.

"Preşedintele Oskar Deutsch a mulţumit şi pe această cale pentru sprijinul constant acordat sub actuala conducere a administraţiei Bucureştiului comunităţii evreieşti, acesta fiind la curent cu implicarea nemijlocită a primarului general în iniţierea şi finalizarea lucrărilor la memorialul dedicat Holocaustului din Capitală, precum şi la Templul Coral, monument istoric emblematic pentru multiculturalismul Bucureştiului", se mai arată în comunicat.


Dr. Oskar Deutsch a răspuns afirmativ, cu această ocazie, invitaţiei lansate de Sorin Oprescu, de a efectua o vizită la Bucureşti în viitorul apropiat, prilej cu care ar urma să fie discutate şi alte subiecte de interes comun.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite