Primarul municipiului Lugoj ar putea fi exclus din PNL, după ce a desfiinţat mai multe instituţii, printre care Casa de Cultură şi cinematograful

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Buciu FOTO: Facebook
Claudiu Buciu FOTO: Facebook

Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL sau ar putea fi suspendat pe o perioadă de şase luni, după ce a decis să desfiinţeze mai multe instituţii din oraşul pe care îl conduce, printre care Casa de Cultură, Serviciul de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi” şi Şcoala de Arte.

O discuţie în acest sens va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul organizaţiei PNL Timiş.

„Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj. Şedinţa este organizată după ce, ieri, Claudiu Buciu a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte „Remus Taşcău”, Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului Bela Lugosi”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al PNL Timiş.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, este de părere că desfiinţarea acestor instituţii este un abuz din partea primarului. „Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz şi o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura şi dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puţin suspendarea pe 6 luni" a declarat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.

Sancţiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş. „Claudiu Buciu riscă chiar şi excluderea din partid. Totodată, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj şi rezultatele organizaţiei municipale a PNL Lugoj”, se mai arată în comunicat.

Şi preşedintele PSD Lugoj, Călin Dobra, a criticat desfiinţarea acestor instituţii şi a anunţat că va sesiza Prefectura Timiş.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite