Primarul Craiovei, Antonie Solomon, dat afară din PDL. Solomon: "În PDL am fost dorit de un singur om, de Traian Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Craiovei a făcut astăzi declaraţii după ce aseară a fost exclus din Partidul Democrat Liberal, alături de alţi şase consilieri locali. Antonie Solomon a spus că preşedintele României a fost singura persoană care l-a dorit în partid.

Primarul Craiovei Antonie Solomon a comentat astăzi decizia conducerii PDL Craiova de a-l exclude din partid alături de alţi şase consilieri locali care ieri i-au dat votul pentru aprobarea bugetului local. "În PDL am simţit o aversiune în ultimul timp şi o izolare a mea. În PDL am fost dorit de un singur om, să ştiţi: de Traian Băsescu. Atât! A fost persoana care m-a dorit în acest Partid Democrat Liberal. Din păcate, comunicarea mea cu partidul la nivel de centru n-a fost una bună, n-am avut şansa să spun ce se întâmplă prin organizaţii, au făcut-o alţii. Deci ăsta e adevărul", a declarat Antonie Solomon. Acesta a spus că nu a discutat cu preşedintele României despre excluderea sa din partid. "Preşedintele are aşa multe probleme, nu să discute cu Solomon. N-am discutat cu preşedintele, n-am discutat. Preşedintele are atâtea pe cap...", a adăugat Solomon.

"Rămân primar, asta e clar!"

Acesta a precizat că decizia conducerii PDL Craiova nu l-a luat prin surprindere. "Probabil că a ajuns cuţitul la os (conducerii PDL Craiova - n.r.) şi au zis: gata, mă, fără Solomon ne punem candidaţi şi intrăm în Primărie. Şi e normal să fie aşa. Era normal să se întâmple aşa a pentru că eu mi-am anunţat candidatura din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României", a declarat Solomon. Edilul a anunţat că vrea să candideze pentru un nou mandat din partea UNPR. "Sunt hotărât să merg cu UNPR. Drumul meu e clar: UNPR", a adăugat Solomon, care a dat asigurări că excluderea din partid nu va afecta funcţia de primar. "Rămân primar, legea e clară!", a subliniat Antonie Solomon.

Biroul Permanent Local (BPL) Craiova a decis aseară excluderea din partid a primarului Antonie Solomon şi a celor şase consilieri municipali, printre care şi a viceprimarului Teodor Sas, care i-au dat votul pentru aprobarea bugetului local. Decizia de excludere va ajunge, spre votare, la Consiliul de Coordonare Locală al PDL Craiova, precum şi la Consiliul de Coordonare Judeţeană (CCJ) al PDL Dolj, condus de Radu Berceanu. Ambele foruri urmează să se întrunească în perioada următoare. O şedinţă a CCJ este programată pe 11 februarie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite