Primarii PNL şi PSD pun tunurile pe Vlad Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc (PNL), Vlad Voiculescu (USR PLUS) şi Constantin Toma (PSD)
Emil Boc (PNL), Vlad Voiculescu (USR PLUS) şi Constantin Toma (PSD)

Primarii de municipii, în frunte cu Emil Boc (preşedintele AMR) acuză Ministerul Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, că îi obligă să organizeze şi să doteze centrele de vaccinare, precum şi să asigure plata personalului medical din aceste centre, fără a le fi alocate şi banii necesari. Boc i-a reproşat lui Voiculescu aceste lucruri şi în direct la o televiziune, primarul liberal fiind ironizat de ministrul Sănătăţii.

Emil Boc, din poziţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), i-a reproşat lui Voiculescu graba cu care e pregătită ordonanţa referitoarea la organizarea centrelor de vaccinare din teritoriu, care le va afecta bugetele: „dacă totuşi avem o dimensiune şi o viziune europeană, orice ministru ar trebui să ştie din Guvernul României că nu poţi să stabileşti sarcini fără să dai bani. Sarcini suplimentare se dau, dacă ai alocată resursă suplimentară. Asta nici măcar nu într-un proiect de OUG, nici într-un extemporal la dirigenţie la clasele I-IV nu se face, darămite la nivelul unei ţări europene”, i-a transmis primarul municipiului Cluj-Napoca.

În replică, Vlad Voiculescu i-a cerut să-i dea telefon premierului Florin Cîţu, pentru că sunt din acelaşi partid, şi a punctat faptul că ordonanţa de urgenţă a Guvernului, nu a Ministerului Sănătăţii. Mai mult, Voiculescu a pasat o parte din responsabilităţi către Ministerul Dezvoltării, în ceea ce priveşte alocarea de bani.

„A fost o surpriză neaşteptată”

Problemele generate de ordonanţa pregătită de Ministerul Sănătăţii au fost amintite şi de primarul Buzăului, Constantin Toma, preşedinte execute al AMR. „Nu am făcut o simulare până acum. A fost o surpriză neaşteptată pentru mine şi pentru colegii primari din ţară.  Noi, la Buzău, avem şapte centre pe care trebuie să le pregătim Să vedem unde găsim banii. Că din ordonanţă înţeleg că noi ar trebui să plătim medicii, asistente şi multe alte lucruri. Noi deja avem o gaură de aproape trei milioane de euro din prima perioadă a pandemiei”, a declarant Constantin Toma pentru „Adevărul”, subliniind că Guvernul i-a tot amânat şi cu banii cheltuiţi pentru carantinări.

Întrebat dacă atitudinea ministrului Sănătăţii are legătură şi cu faptul că partidul din care vine are doar câţiva primari  aşa că nu decontează electoral, Toma a precizat: „E foarte posibil. Un lucru e clar. Noi, primarii din AMR, suntem uniţi. Suntem uniţi cei de la PSD cu cei de la PNL, UDMR, chiar şi cu USR.  Noi reprezentăm jumătate din populaţia României. Vrem să fie corecţi. Nu cerem mult”.

Demisia lui Voiculescu

Violeta Vijulie, şefa Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a sugerat, într-un mesaj pe Facebook, faptul că actualul Guvern ar trebui să ia în calcul demiterea lui Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătăţii a fost considerat cel care vorbeşte ironic, în timp ce primarul Clujului a vorbit „profesionist şi aplicat”. „Primarul Clujului nu are de ce să sune primul ministru pentru că: - ştie exact cum trebuie să arate un OUG dpdv al tehnicii legislative, nu numai pentru că a fost prim-ministru, ci si pentru că este un foarte respectat profesor de drept, - OUG se fac în ministerele de resort, in acest caz, in ministerul sănătăţii pentru vaccinare”, a precizat şefa ANFP. 

Violeta Vijulie a sugerat că poate ar fi potrivită o demisie a lui Vlad Voiculescu: „Dr. Nelu Tătaru ar trebui să revină la minister”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite