Primăria Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ vă prezintă candidaţii pentru cele mai importante poziţii din administraţie.

Alegerile locale din acest an, care vor avea loc duminică, 10 iunie 2012, sunt primele desfăşurate conform noilor reglementări ale legii electorale. Astfel, atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi dintr-un singur tur, cu majoritatea voturilor valabile exprimate.

Ziarul „Adevărul" vă prezintă candidaţii care se luptă pentru cele mai importante poziţii din administraţia locală. Lista cuprinde toate candidaturile înregistrate la Birourile Electorale Judeţene. Am evidenţiat, prin fotografii şi un scurt CV, acei candidaţi cotaţi cu cele mai mari şanse.

Astăzi, este rândul judeţului Timiş, unde cea mai importantă confruntare va fi pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara, oraş cu 317.660 de locuitori şi un buget de 985 de milioane de lei.

Adrian Orza (apT)

Este viceprimarul Timişoarei de 12 ani, timp în care a fost mâna dreaptă a lui Gheorghe Ciuhandu, edilul care a condus oraşul timp de 16 ani. După ce a decis să nu mai candideze, Ciuhandu a anunţat că îl va susţine necondiţionat pe Orza, preşedintele PNŢCD, filiala Timişoara. Adrian Orza s-a născut pe 18 decembrie 1968, în Urziceni, judeţul Ilfov.

 A absolvit Facultatea de Electrotehnică din Timişoara, în anul 1994, şi, trei ani mai târziu, Facultatea de Management în Industrie şi Transporturi. În 1995- 2000 a fost şef al Biroului de marketing şi apoi director general al Fabricii de Ţigarete din Timişoara. Avantajul său în cursa electorală este experienţa în administraţie, precum şi susţinerea comunităţii germanilor din Timişoara.

Nicolae  Robu (USL)

image

S-a născut în 28 mai 1955, la Bocsig, judeţul Arad, este căsătorit şi are doi copii. Nicolae Robu a devenit Rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara în anul 2004, fiind reales şi în 2008. Deşi nu a făcut politică nici înainte, nici după Revoluţie, Robu a intrat în PNL, iar în 2008 a fost ales senator din partea liberalilor.

În Senat a activat în Comisia de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport, fiind secretarul acestei comisii. De asemenea, este membru în Delegaţia României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În februarie 2009, a fost ales Președinte al PNL Timișoara. Avantajul său în alegerile pentru primăria Timişoara este susţinerea USL (alianţa PSD-PNL).

Ceilalţi candidați

- Gheorghe Nodiţi (PD-L),director Spitalul Judeţean din Timişoara - 58 de ani.

- Ioan Gârboni (independent), director Filarmonica „Banatul" - 55 de ani.

- Nicolae Antonie (PNDC), inginer - 66 de ani.

- Mihai Baia (PSDM), cadru militar în rezervă - 61 de ani.

- Ilie Bertea (PP-DD), fost şef Poliţia Municipală - 51 de ani.

- Claudiu Butuza (Alianţa „Uniţi pentru Timişoara"), avocat - 42 de ani.

- Floare Dragomir (Partidul Poporului - Legea Cojocaru), manager - 61 de ani.

- Ştefan Ghireldea (Partidul României Europene), avocat - 47 de ani.

- Ion Răducanu (UNPR), om de afaceri - 63 de ani.

- Francisc Szabo (UDMR), profesor - 46 de ani.

- Grigore Trif (PRM), economist - 53 de ani.

- Rodica Vlad (Partidul Ecologist Român), farmacist  - 61 de ani.

Consiliul Judeţean Timiş

Constantin Ostaficiuc (PD-L)

image

Constantin Ostaficiuc deţine preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş din anul 2004. Născut în anul 1954, la Braşov, a fost şef al Oficiului de Calcul (1985-1990), vicepreşedinte Federalcoop (1990-1996), subprefect (1996-2000) şi vicepreşedinte CJT (2000-2004). A devenit liderul democrat-liberalilor timişeni şi a ajuns să ocupe această funcţie după o luptă internă cu Dorel Borza.

Titu Bojin (USL)

image

Liderul PSD Timiş este un contracandidat puternic pentru actualul şef al CJT. Bojin s-a născut în 1953, la Susani, judeţul Vâlcea. A absolvit Universitatea de Ştiinţe Economice din Timişoara. Este director al Direcţiei Apelor Banat din anul 2001. A fost primar în Remetea Mare, în perioada 1986-1992, fiind reales şi pentru 1996-2000. A mai fost consilier judeţean PSD. A fost ales preşedinte al PSD Timiş în 2010.

Alţi candidați

- Halasz Francisc (Uniunea Democrată a Maghiarilor din România), inspector şcolar general adjunct - 52 de ani.

- Maria Petan (Partidul Poporului - Legea Cojocaru), diriginte poştal - 57 de ani.

- Valentin Rădulescu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), inginer - 44 de ani.

- Iosif Ingrish (Uniunea Naţională pentru Progresul României), om de afaceri - 42 de ani.

- Adrian Diaconu (PP-DD), om de afaceri - 45 de ani.

- Marius Cârceie (Alianţa „Uniţi pentru Timişoara"), avocat - 34 de ani.

- Dan Ferdinand Lungu (Partidul Verde), inginer - 44 de ani.

Primăria Lugoj

- Francisc Boldea (USL), actualul primar al Lugojului, născut în  anul 1948, stă cel mai bine în sondaje, pentru un nou mandat. Este absolvent al Politehnicii din Timişoara. Preşedintele PSD Lugoj a preluat conducerea oraşului, şi a partidului în 2008.  După Revoluţie a lucrat ca inspector şcolar, iar în 2001-2008 a fost director la Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu".

- Adrian Fărcăgeanu (PD-L), economist - 43 de ani.

- Mircea Horaţiu Dardu Atanasiu (PP-DD), inginer - 52 de ani.

- Marcel Nicolae (PRM), economist - 68 de ani.

Primăria Jimbolia

- Kaba Gabor (UDMR) s-a născut în anul 1957, în Săcuieni, judeţul Bihor. Este primarul Jimboliei, cel mai vestic oraş din România, din 2004. Reprezentantul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România a fost declarat cel mai bun primar de oraş din Regiunea de Vest de către Forumul Administraţiei Româneşti. Kaba este şi student în anul II, la secţia Actorie a Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara.

- Ioan Prcsină (Partidul Social Democrat), inginer - 37 de ani.

- Darius Postelnicu (Partidul Democrat Liberal), director RETIM  - 41 de ani.

- Daniel Gorgan (Partidul Naţional Liberal), preşedinte PNL Jimbolia - 30 de ani.

image

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Timişoara despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite