Primăria Sectorului 2, despre greşeala de pe bannerul cu episcopul Iuliu Hossu: Ne exprimăm regretul faţă de tehnoredactarea greşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numele Episcopului Iuliu Hossu a fost greşit a doua oară. Foto: Francisc Dobos, Facebook.
Numele Episcopului Iuliu Hossu a fost greşit a doua oară. Foto: Francisc Dobos, Facebook.

Primăria Sectorului 2 a transmis joi că regretă „tehnoredactarea greşită” de pe unul dintre bannerele dedicate Centenarului, pe care a fost scris greşit numele episcopului greco-catolic care a citit Proclamaţia de Unire, şi spune că va lua măsuri pentru a remedia această eroare.

„Primăria Sectorului 2 îşi exprimă profundul regret faţă de tehnoredactarea greşită, pe unul din bannerele dedicate Centenarului Marii Uniri, a numelui episcopului greco-catolic IULIU HOSSU. De asemenea, Primăria Sectorului 2 va lua de urgenţă toate măsurile necesare pentru înlăturarea erorii”, a comunicat Primăria Sectorului 2.

Numele episcopului care a citit Proclamaţia de la Alba Iulia a fost scris din nou greşit pe un banner din Bucureşti: Iulian Hossu, în loc de Iuliu Hossu. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB), Francisc Doboş, a atras atenţia asupra acestei erori pe pagina sa de Facebook, întrebându-se dacă este vorba despre ignoranţă, indolenţă sau rea-voinţă.

„Ignoranţă, indolenţă sau rea voinţă de Centenar. Saptamâna trecută semnalam bannerul de la Universitate unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu cel care a citit declaraţia Marii Unirii din 1918 era numit EMIL Hossu. Acum mă aflu pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 30. Aici este un alt banner al Primăriei Sectorului 2 care celebrează Centenarul şi în care episcopul Iuliu Hossu este numit IULIAN. Normal că mă întreb dacă este vorba doar de ignoranţă sau...”, a scris Francisc Dobos pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, Francisc Dobos atrăgea atenţia asupra unei erori de pe un panou din pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost scris greşit numele celui care a citit Proclamaţia de Unire de la Alba Iulia: Emil Hossu în loc de Iuliu Hossu. Doboş spunea atunci că trebuie scos în evidenţă rolul pe care l-a avut Biserica Greco-Catolică în realizarea Marii Uniri, însă ar trebui evitate astfel de greşeli.

Primăria Capitalei a transmis ulterior că bannerele din pasajul de la Piaţa Universităţii, unde a fost amenajată o expoziţie dedicată Centenarului, vor fi refăcute pentru ca numele episcopului să fie scris corect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite