Prima zi de muncă a noilor miniştri. Olguţa a primit flori de la fostul ministru al Muncii. Ce tehnocraţi se întorc la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noii miniştri au venit încă de la prima oră pentru a-şi prelua mandatul de la membrii Executivului Cioloş. Dragoş Pîslaru i-a cumpărat Olguţei Vasilescu, noul ministru al Muncii, un buchet de trandafiri albi. Premierul Sorin Grindeanu a avut o disucţie cu Dacian Cioloş.

Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, a fost printre primii miniştri care au ajuns la Minister pentru a-şi prelua mandatul. Întrebată dacă vor fi bani pentru măsurile „populiste“ din programul de guvernare, Olguţa Vasilescu a răspuns: ”Ce înseamnă măsuri populiste? Că populaţia trebuie să trăiască mai bine sunt măsuri populiste? Eu cred că o să vă convingeţi foarte curând că vom aplica acest program cu bună-credinţă şi nu se va întâmpla niciun dezastru în România”.  Noul ministru al Muncii a anunţat şapte ordonanţe de urgenţă care vor fi prezentate de „cineva de la partid“. 

La minister a aşteptat-o, cu un buchet de trandafiri albi, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii în Guvernul Cioloş. „Destoinicia unui ministru cu o agendă socială nu este să cheltuiască mulţi bani din buget, ci puţini bani, dar să facă nişte reforme structurale care să determine schimbări ale societăţii şi cred că este un lucru important şi pentru mandatul acestui guvern ca pe lângă lucrurile care sunt legate de salarii, pensii şi alte lucruri să înţelegem cum putem îmbunătţi societatea, care este proiectul de societate către care tindem“, a afirmat Pâslaru.    

Mai târziu, în jurul orei 10.00, a ajuns la Palatul Victoria fostul premier Dacian Cioloş pentru o discuţie cu actualul prim-ministru. „O să-l aştept în seara asta când va veni la Guvern, însă am convenit să avem o discuţie mai aşezată în cursul zilei de mâine dat fiind că astăzi Guvernul intenţionează să organizeze deja această şedinţă“, a spus, miercuri seară, Dacian Cioloş. Fostul premier nu se va întoarce la Bruxelles, ci va rămâne în ţară. 

Prună şi Tudorache, înapoi la Bruxelles       

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, nu şi-a permis să facă recomandări pentru noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, arătând că este om politic şi ştie mult mai bine decât ea ce are de făcut, dar are o recomandare pentru magistratură, precizând că speră ca ceea ce s-a construit în cel puţin 12 ani nu se va pierde, ci se va consolida. Raluca Prună a anuţat că se va întoarce la Bruxelles, începând cu 1 februarie.

Noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a declarat joi că îşi începe mandatul cu gânduri bune şi că printre priorităţile sale sunt întărirea statului de drept şi încrederea cetăţeanului în actul de justiţie corect. 

Tudorache pleacă la Bruxelles

Fostul ministru de Interne, Dragoş Tudorache, a fost prezent la ceremonia de predare-primire, anunţând că va pleca către Bruxelles chiar astăzi. „Întâlnirea a durat aproape o oră. Am avut o discuţie pe toate dosarele importante care sunt în lucru, pe toate chestiunile sensibile, inclusiv pe pregătirea pentru următoarele zile care vor fi mai dificile din punct de vedere al condiţiilor meteo. Din câte înţeleg, se va face şi un comandament de iarnă după-amiază pentru a se asigura la nivelul ministerului că răspunsul va fi cel adecvat”, a precizat Dragoş Tudorache, la plecarea din clădirea Ministerului de Interne. „Mă întorc înapoi la familie, la postul meu de la Comisia Europeană. Deja azi plec la Bruxelles”, a mai spus Tudorache.

Noul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, şi ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, dar şi fostul vicepremier şi fost ministru al Economiei, Costin Borc, au ajuns la sediul Ministerului Economiei în jurul orei 8.30, pentru procesul de predare-primire al portofoliului.Ultimul sosit a fost ministrul desemnat pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu, carea sosit la sediul ministerului din Calea Victoriei la ora 09.15.La solicitarea News.ro, acesta a spus că “nu se vor face declaraţii”.De asemenea, predare-primire fără declaraţii s-a făcut şi la Ministerul Energiei, între fostul ministru Victor Grigorescu şi noul ministru, Toma Petcu.

Irimescu a plecat mai devreme

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a preluat joi dimineaţă portofoliul Agriculturii, cu uşile închise, în cadrul unei întâlniri doar cu secretarii din cadrul ministerului, deoarece Achim Irimescu a lăsat toate documentele semnate pentru predare, după ce şi-a dat demisia marţi, potrivti news.ro. 

Ionuţ Vulpescu şi-a preluat mandatul de ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale joi dimineaţă şi a declarat că trebuie să continuie, în primul rând, proiectele pe care le-a făcut, lăsând să se înţeleagă că le va trece pe ultimul plan cele demarate în ultimele 12 luni de Vlad Alexandrescu şi Corina Şuteu.

Ionuţ Vulpescu, noul ministru al Culturii, a fost întâmpinat de Corina Şuteu, care a refuzat să facă declaraţii. Întrebat dacă va duce mai departe programele începute de miniştrii Alexandrescu şi Şuteu, precum Strategia culturală naţională. ”Eu trebuie să continui, în primul rând, proiectele pe care le-am făcut eu”, a afirmat ministrul 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite