Primă victorie a lui Cioloş în Parlamentul European. Liderul PLUS, ales preşedinte al Grupului Renew Europe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos
Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos

Fostul premier Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European. Renew Europe este al treilea grup  ca pondere în legislativul european.

„Preşedinţia grupului Renew Europe e doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.

Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara.

Acum trecem la pasul următor şi începem construcţia politică internă prin care să le oferim cetăţenilor români un viitor aşa cum îl merită“, a reacţionat Dacian Cioloş pe Facebook. 

„Dacian Cioloş este noul preşedinte al Renew Europe. Este cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată în sistemul UE de un român. Dacian este şi primul est european care conduce un grup politic în Parlamentul European şi va fi liderul cel mai înalt plasat din instituţiile europene după terminarea mandatului lui Donald Tusk“, a anunţat Alin Mituţă, membru al Consiliului Naţional al PLUS şi fost şef de cabinet al lui Dacian Cioloş, în perioada în care era premier al României. 

De asemenea, Mituţă subliniază că PLUS va juca un rol important în noul angrenaj european. „Livrăm ceea ce am promis în campanie punând România în inima Europei, ca actor esenţial al reînnoirii Uniunii“. 

Renew Europe este aş treilea grup politic din punct de vedere al ponderii, la nivelul Parlamentului European, după PPE şi PES.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite