VIDEO Prima şedinţă de Guvern. Noii miniştri, întâmpinaţi de Toni Greblă, nu de Dăncilă. Iohannis, la Palatul Victoria: Sunt convins că mandatul va fi de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Orban
Guvernul Orban

Miniştrii Guvernului Orban au ajuns la Paaltul Victoria la ora 20.15, fiind întâmpinaţi de Toni Greblă, secretarul general al Guvernului Dăncilă. Preşedintele Klaus Iohannis va participat  la prima şedinţă a Executivului, în mod simbolic. Şeful statului a stat doar câteva minute

„Domnule prim-ministru, profit de ocazie să vă felicit, să vă doresc mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt, eu sunt convins că va fi unul de succes“, a spus preşedintele Klaus Iohannis la începutul şedinţei de guvern. 

Miniştrii Guvernului Orban au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a trasat deja primele sarcini: bugetul de stat pe 2020, repararea legilor Justiţiei, după masacrul PSD, şi reluarea luptei împotriva corupţiei. Şeful statului va participa în această seară la prima şedinţă de guvern, informală, care va avea loc la Palatul Victoria. PSD a pierdut puterea după 7 ani şi jumătate. „Este o minune“, a spus premierul Orban.

Guvernul Orban a fost învestit de Parlament cu 7 voturi peste limita majorităţii. Balanţa a fost înclinată decisiv de voturile deputaţilor controlaţi de Daniel Constantin, care s-au dezis de Victor Ponta invocând interesul naţional. În spatele negocierilor a stat şi Mihai Tudose, pe care Ponta l-a acuzat de trădare. Guvernul Orban a fost susţinut şi de parlamentarii ALDE care l-au trădat pe Tăriceanu pentru Dăncilă. Între timp, s-au dezis de PSD.

VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite