Şedinţă cu scântei a conducerii PNL. Se cere convocarea unui congres. Petrache: Întâlnirea lui Blaga cu foştii PDL-işti a fost o gafă. Mă doare ce se întâmplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL s-a reunit, luni, în prima şedinţă a formaţiunii, la mai puţin de o săptămână după ce fostul copreşedinte al partidului, Vasile Blaga, a avut o întâlnire cu mai mulţi lideri locali care provin din fostul PDL. VicepreşedinteleMarian Petrache, a cerut convocarea Congresului în timpul şedinţei şi a declarat că întâlnirea lui Blaga cu mai mulţi lideri din fostul PDL de o gafă.

UPDATE: Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL pe zona Ilfov-Bucureşti: „E o gafă ce a facut Blaga. (N.r.- referitor la întâlnirea cu foştii PDL-işti). Pentru clarificarea doctrinară (am cerut congres- n.r). Au fost o grămadă de fuziuni şi trebuie ca fiecare membru al PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus pentru că nimeni nu e exclus din PNL şi să nu mai aibă loc întâlniri de acest fel. PNL are astăzi o oportunitate extraordinară faţă de publicul de pe dreapta, trebuie doar să îi ofere, nu poate să primească fără să ofere ceva. Nu eu hotărăsc dacă e Ludovic Orban în frunte sau e altcineva, în partid sunt foarte mulţi oameni care au acest drept să voteze. Au spus că avem Consiliu Naţional şi decizia o iau membrii în Consiliul Naţional, dacă vor să facă Congres bine, dacă nu, asta e. Sper ă nu rămânem mereu la discuţiile de la colţuri, îmi doresc din tot sufetul şi să ne orientăm cu faţa spre publicul nostru", a afirmat Marian Petrache, după şedinţa Biroul Executiv al PNL.

Preşedintele PNL a mai spus că nu a cerut să fie supusă la vot solicitarea sa de a fi convocat un Congres, dar că cei care l-au susţinut şi l-au ales pentru funcţia de preşedinte al PNL şi care sunt în proporţie de 80% ar trebui să îşi reafirme sprijinul într-un nou Congres extraordinar. „Nu am cerut vot, nu a fost supusă la vot. Am spus un punct de vedere în interior, nu pot să dezbat problemele interne ale partidului, nu e corect. Eu cred şi sunt convins că sunteţi de acord cu mine, boală lungă, moarte sigură, sunt voci în partid, Ludovic Orban a fost ales cu 80% din cei care au participat la acel Congres. În mod normal cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi nu avea loc acea întâlnire. Dacă vă uitaţi la activitatea mea, niciodată nu o să vedeţi ceva contrar PNL, mă doare când văd dispute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facem. Partidul ar trebui să se uite spre cei care îi dau votul, nu în interiorul lui", a adăugat liderul liberal de la Ilfov.

UPDATE: Mircea Hava, prim-vicepreşedinte al PNL, a anunţat că ar putea să candideze la europarlamentare, după 20 de ani de administraţie locală.

Miercurea trecută Vasile Blaga s-a văzut cu mai mulţi lideri din fostul PDL vorbind cu aceştia despre viitorul PNL şi pregătirea viitoarelor alegeri. La şedinţa menţionattă au venit şi lideri din teritoriu care nu prea au venit de prea multe ori la Bucureşti la şedinţele partidului, printre aceştia fiind Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca şi fosst preşedinte al PDL, sau Gheorghe Flutur, preşedinte al CJ Suceava şi fost secretar al formaţiunii. 

Luni are loc prima întâlnire a Biroului Executiv de la întâlniea din Modrogan a foştilor grei din PDL, urmând a se discuta despre pegătirea Convenţiei Naţionale, potrivit unor surse politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite