Prima recepţie privată a preşedintelui Iohannis: „În istorie, lucrurile nu vin niciodată de azi pe mâine“. Andrei Pleşu şi Simona Halep, printre invitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima recepţie privată a preşedintelui Klaus Iohannis a început, la Cotroceni, în jurul orei 15.00. La recepţie au participat inclusiv Simona Halep, dar şi tânărul Valentin Astănculesei, cunoscut pentru că a intonat imnul României într-o gară din Amsterdam, cu prilejul Zilei Naţionale.

Recepţia privată oferită de soţii Iohannis la Palatul Cotroceni a debutat cu imnul naţional, interpretat la pian de Valentin Astănculesei, şi a continuat cu discursul preşedintelui Iohannis,  în care acesta le-a mulţumit celor aproximativ 200 de invitaţi pentru implicarea de care au dat dovadă în campania electorală.

„Dragii mei, bine aţi venit, mulţumesc că aţi venit la această recepţie pe care am dorit să o dau cu ocazia preluării mandatului de preşedinte al României. Vă mulţumesc pentru implicarea dumneavoastră în parcursul care a făcut posibilă ziua de astăzi, fiecare dintre dumneavoastră, fiecare dintre cei din sală v-aţi implicat fiecare în felul lui. Vă felicit, aţi reuşit! Soţia mea, Carmen, şi cu mine suntem foarte bucuroşi că avem ocazia să vă salutăm aici, cu ocazia acestui eveniment“, le-a spus Iohannis celor prezenţi.

El i-a avertizat, totuşi, că “în istorie lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine” şi i-a îndemnat să păstreze un moment de reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa în urma evenimentelor din 1989.

„Cred că este bine să ne amintim că oameni s-au jertfit pentru ca noi astăzi să putem să ne bucurăm. Şi vă propun un moment de reculegere în cinstea celor care s-au jertfit cu ocazia Revoluţiei Române. Mulţumesc! Este o perioadă foarte specială. Suntem foarte aproape de sărbătoarea Crăciunului. Şi, dacă întrebăm pe oricine ce sentimente ar trebui să aşteptăm Crăciuniul, cred că majoritatea vor spune: cu calm, cu linişte şi cu speranţă. Şi cred că aceste cuvinte sunt importante şi pentru mandatul meu şi sper să fie mult mai mult decât o coincidenţă că speranţa ne-a adus aici, calmul l-am recomandat astăzi în alocuţiunea mea din Parlament şi, atunci, cu această ocazie, îmi permit să vă doresc Crăciun fericit, sărbători fericite şi numai bine!”, a mai spus Iohannis.

La recepţie au participat, de asemenea, Simona Halep, actorul Victor Rebengiuc, scriitorul Andrei Pleşu.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis, noul preşedinte al României. Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni după zece ani de mandat

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, într-o şedinţă solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a plecat la Palatul Cotroceni unde a avut loc ceremonia de predare-primire a mandatului.

Primul efect al instalării lui Iohannis la Cotroceni: PSD a oprit cronometrul care anunţa plecarea lui Traian Băsescu

Site-ul Partidului Social Democrat a găzduit, în ultimul an, un cronometru virtual menit să "numere" zilele rămase din mandatul fostului preşedinte Traian Băsescu, iar plecarea acestuia de la Cotroceni a fost inclusiv temă de campanie pentru Victor Ponta şi PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite