Prima reacţie din PSD la schimbările făcute de liberali: Nu este clar dacă Iohannis poate fi şi vicepremier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO Mediafax
Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD FOTO Mediafax

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, este de părere că numirea lui Klaus Iohannis în funcţia de ministru de Interne este un câştig pentru Guvernul Ponta, însă dorinţa PNL de a-l propune şi pentru poziţia de vicepremier s-ar putea să creeze anumite probleme procedurale.

„Domnul Iohannis este un om de valoare şi poate fi un câştig pentru guvern. Sper ca dorinţa PNL de a-l numi pe domnul Iohannis şi vicepremier să nu creeze anumite probleme procedurale. Guvernul şi instituţiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate. Sunt sigur că vor fi găsite cele mai bune soluţii în USL pentru ca acest lucru să nu se întâmple, după ce liderii vor discuta acest subiect“, susţine Cătălin Ivan, într-un comunicatd e presă.

Conducerea PNL a stabilit astăzi echipa guvernamentală care va prelua portofoliile Internelor, Economiei, Finanţelor şi Sănătăţii. În fruntea lor a fost desemnat Klaus Iohannis, drept vicepremier, care va prelua şi mandatul de la Interne.

Klaus Iohannis a precizat că nu are de gând să renunţe însă la postul de primar al Sibiului. „Nu sunt dispus să renunţ uşor la Primăria Sibiului. Dacă legislaţia în vigoare permite acest lucru, voi face apel la această legislaţie care reglementează situaţii excepţionale, dar nu e o chestiune de strictă urgenţă. Cred că se găsesc soluţii pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabilă pentru a vedea cum evoluează lucrurile. La momentul respectiv, voi spune exact despre ce e vorba. Voi folosi aceste excepţii dacă va fi cazul.Mă simt obligat faţă de sibieni“, s-a justificat Iohannis.

Citeşte şi:

Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern: Mă retrag din funcţie. Muncesc 18 ore pe zi Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a demisionat din funcţie, pe motiv că ar fi fost avansat în funcţia de secretar general interimar al partidului.

Schimbarea la faţă a Guvernului Ponta: Cine se află pe lista miniştrilor care îşi fac bagajele Începutul anului electoral aduce modificări majore în structura Cabinetului Ponta. În timp ce unii membri ai Executivului ar putea fi remaniaţi, alţii au anunţat deja că schimbă fotoliul de ministru pentru unul de europarlamentar.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite