Prima reacţie a Laurei Codruţa Kovesi. „Cel mai important a fost susţinerea a mii şi mii de români”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi - Foto EPA EFE
Laura Codruţa Kovesi - Foto EPA EFE

Laura Codruţa Koveşi, aleasă în funcţia de şef al parchetului european după votul din Consiliul UE, a declarat că cel mai important lucru pentru ea a fost susţinerea a mii şi mii de români care au ieşit în stradă, subliniind încă o dată lipsa susţinerii din partea oficialilor statului român.

Întrebată despre declaraţiile Vioricăi Dăncilă la adresa sa, Kovesi a precizat că nu doreşte să intre în dialog cu politicienii şi că, în ceea ce o priveşte, toate acuzaţiile au fost lămurite prin decizii definitive ale ICCJ. 

„Am decizii definitive de la Curtea Supremă în ceea ce priveşte acuzaţiile ce mi se aduc. Este o zi mult prea frumoasă pentru a comenta ce zice un politician sau altul”, a spus aceasta.

„Eu sper ca această numire să reprezinte pentru toţi magistraţii, şi procurori şi judecători, o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun, şi mă refer în special la lupta anticorupţie, să fie un motiv ca să apere în continuare justiţia, să reziste împotriva presiunilor şi a hărţuirilor atunci când acestea au loc”, a declarat Kovesi.

Ea şi-a exprimat convingerea că o astfel de reuşită, dacă se va finaliza, va fi un semn că, în ciuda tuturor obstacolelor, în cele din urmă profesionalismul şi consecvenţa sunt cele mai importante pentru a reuşi.

„Este adevărat că sunt şi au fost anumite probleme când vorbim despre justiţie, dar să nu uităm totuşi ce s-a făcut bun în justiţie în ultimii ani şi cred că acest vot, precum şi votul din Parlamentul European au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română”, a mai declarat Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER, anunţă PNL. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.

"Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie", a declarat Viorica Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite