Prima reacţie a lui Iohannis după acuzaţiile că protestul diasporei ar fi fost finanţat din străinătate. Ce atac lansează la adresa PSD-ALDE pe tema Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu are niciun fel de date că protestul diasporei ar fi putut fi finanţat din afară ţării. De asemenea, acesta a criticat PSD-ALDE pentru faptul că urmăresc ciopârţirea legislaţiei, ceea ce pune probleme în ceea ce priveşte demersul României de a adera la Spaţiul Schengen.

„Nu am astfel de date“, a declarat Klaus Iohannis fiind întrebat dacă are informaţii privind o posibilă finanţare a protestului diasporei din afara ţării.  

Pe de altă parte, Klaus Iohannis şi premierul olandez Mark Rutte au vorbit mai mult despre demersul României de a adera la Spaţiul Scgengen. „Evident, înţeleg pe deplin dorinţa României de a aderă. Olanda a făcut în permanenţă o legătură între această dorinţă şi îndeplinirea condiţiilor MCV. Trebuie să fim îndrumaţi de aceste criterii“, a declarat premierul olandez.  

În schimb, Klaus Iohannis a lansat un atac la coaliţia PSD-ALDE, formaţiuni care ar pune piedici încercării României de a dera la Schengen. „Evoluţia pe care o vedem acum în ceea ce priveşte legile Justiţiei ridică semne de întrebare suplimentare. Sunt moderat opitmist că vom avea o legislaţie în materie de Justiţie, care rezistă la o verificare atentă în final. Toată lumea a înţeles că legislaţia trebuie îmbunătăţită, nu ciopârţită.  Să fie înţeles şi de cei cu un elan motivat şi cu o totală lipsă de transparenţă acest procedeu“, a declarat şeful statului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite