Prima reacţie a Elenei Udrea după scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea Foto: Eduard Enea
Elena Udrea Foto: Eduard Enea

Preşedintele PMP, Elena Udrea, spune că ”Traian Băsescu rămâne, ca şi până acum, ultimul bastion de independenţă în faţa controlului total pe care Voiculescu şi baronii certaţi cu legea vor să-l exercite asupra României”. De asemenea, Elena Udrea îi critică pe Călin Popescu Tăriceanu, dar mai ales pe Klaus Iohannis, care i-au cerut preşedintelui să demisioneze.

”Preşedintele Traian Băsescu a reuşit după 10 ani de mandat să ducă la îndeplinire principalul proiect pe care l-a propus românilor în 2004: independenţa Justiţiei şi un stat de drept funcţional în care instituţiile sunt puternice şi acţionează indiferent de considerente politice. Din păcate, a fost nevoie de cazul fratelui Preşedintelui pentru ca toată lumea să se convingă de acest adevăr”, afirmă Elena Udrea.

În chestiunea demisiei preşedintelui, Elena Udrea îi transmite lui Călin Popescu Tăriceanu să nu uite de biletul roz, iar lui Klaus Iohannis îi reaminteşte de legăturile cu Dan Voiculescu.

”Cât despre teoria privind demisia şefului statului, aceasta este doar o încercare a unora de a pune cât mai repede mâna pe Justiţie: poate înainte de verdictul final în dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu sau înainte ca dosarele baronilor locali să avanseze. Culmea este că  în fruntea statului până la alegeri ar veni un om precum Călin Popescu Tăriceanu, actualul preşedinte al Senatului, care în 2005 făcea trafic de influenţă pe "bileţele roz" în favoarea prietenilor săi certaţi cu legea.  Daca Justiţia ar fi funcţionat la fel şi acum 9 ani, Tăriceanu ar da şi el explicaţii la DNA astazi. Iar domnul Iohannis crede că îl poate păcăli pe Traian Băsescu aşa cum l-a păcălit pe Antonescu să îşi dea demisia. Ar fi mai decent dacă s-ar gândi în context, la propria renunţare la candidatură, ţinând cont că ideea de a fi mare politician la Bucureşti i-a dat-o Voiculescu, la Grivco în 2009, când se dorea a fi prim-ministru”, mai spune Elena Udrea.

În final, preşedintele PMP vorbeşte de lupta pe care o duc baronii împotriva statului de drept.

”Traian Băsescu rămâne, ca şi până acum, ultimul bastion de independenţă în faţa controlului total pe care Voiculescu şi baronii certaţi cu legea vor să-l exercite asupra României. Oamenii politici ar trebui să fie mult mai rezervaţi în a face aprecieri asupra acestui caz, având în vedere că cei mai mulţi dintre cei care vorbesc sunt cunoscuţi ca vehemenţi luptători împotriva justiţiei şi a statului de drept”, a conchis Udrea.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/mircea-basescu-1" target="_blank">View the story "Mircea Basescu " on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite