Prima reacţie a lui Băsescu după ce comisia parlamentară a stabilit că el a fraudat alegerile din 2009: Sunt ridicoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"traian basescu"

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că membrii comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 sunt "ridicoli", susţinând că PDL avea un singur om în secţiile de votare, în timp ce şase partide care erau împotriva candidaturii sale aveau şi ele reprezentanţi şi întrebându-se cum putea fura acel singur om din comisie buletinele de vot.

Aceasta este prima reacţie a lui Băsescu după raportul preliminar al Comisiei parlamentare, potrivit căruia el şi Emil Boc ar fi favorizat fraudarea alegerilor.

Întrebat, sâmbătă, la Neptun, la finalul prelegerii susţinute la Şcoala de vară a tinerilor din PMP, despre raportul comisiei parlamentare privind alegerile prezidenţiale din 2009, Băsescu a spus: "Eu cred că sunt atât de ridicoli cu aceste concluzii încât nu merită o reacţie a mea".

El a susţinut că ştie foarte bine că nu au fost fraudate alegerile în favoarea sa. "Ştiu foarte bine că nu au fost fraudate în favoarea mea, iar acest lucru este dovedit de faptul că în timp ce noi, PDL, am avut un singur om în secţiile de votare, ei au avut reprezentanţi din şase partide, toţi împotriva candidaturii mele, susţinătorii lui Geoană. Cum putea acel om să fure buletine de vot", a spus Traian Băsescu.

Raportul preliminar al Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidenţialele din 2009 - dat publicităţii miercuri - arată că preşedintele de atunci, Traian Băsescu, şi Guvernul PD, în frunte cu Emil Boc, au favorizat fraudarea alegerilor, diferenţa dintre candidaţi fiind atât de mică încât acţiunile lor au influenţat rezultatul scrutinului, iar SRI şi DNA au favorizat ascunderea faptelor. Printre acuzaţiile aduse Executivului Boc este că a convocat o şedinţă de Guvern pentru a schimba din funcţie şefi de instituţii "noaptea ca hoţii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite