Reacţia lui Iohannis după ce MAE a propus rechemarea lui Maior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va lua o decizie privind rechemarea lui ambasadorului George Maior de la Washington, după summitul UE de la Sibiu, din 9 mai.

„Am văzut documentul, iar imediat după summit voi lua o decizie", a declarat preşedintele, întrebat despre decizia cu privire la propunerea MAE de rechemare a lui Maior de la Ambasada României în SUA.

Întrebat în legătură cu informaţiile din Raportul Comisiei SRI privind verificări ale Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva sa la sugestia lui Maior, Iohannis a răspuns: „Pentru mine contează toate datele importante şi vă asigur că sunt multe. Pot să spun că nu m-am simţit confortabil nici în 2014, nici în 2013, când ANI exact în momentul în care am decis să devin membru PNL a hotărât să înceapă o procedură împotriva mea. Vom mai discuta aceste chestiuni, dar nu astăzi”.

MAE a trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador în SUA.

Anunţul a fost făcut la Antena 3 de către ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Acesta a spus că membrii Comisiei de politică externă a Senatului au cerut MAE o analiză a activităţii ambasadorului George Maior.

„În urma acestei solicitări am făcut analiza şi am trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador la Washington şi de numire a unui alt ambasador. Decizia s-a bazat pe analiza impactului asupra relaţiilor cu SUA, aşa cum rezultă din raportul privind folosirea SRI de către domnul Maior în scopuri personale", a declarat Meleşcanu.

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a afirmat într-un raport că fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a încălcat legislaţia care reglementează activitatea instituţiei pe care condus-o şi a angajat SRI în acţiuni care au lezat interesele partidelor şi ale persoanelor fizice şi juridice, elementele respective fiind circumscrise unor acţiuni de poliţie politică, menită să afecteze procese democratice. Printre politicienii vizaţi se află Klaus Iohannis, Eduard Hellvig şi Victor Ponta.

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI notează în documentul intitulat :„Raport privind folosirea Serviciului Român de informaţii de către domnul George Maior în scopuri personale",  că George Maior a denaturat adevărul privind relaţia avută cu fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite