Iohannis i-a criticat pe politicieni în faţa tinerilor magistraţi: Actul de Justiţie e pus la îndoială tocmai de persoanele chemate să răspundă în faţa legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în faţa noilor magistraţi, că în prezent actul de Justiţie e „pus la îndoială“ în mod public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă pentru faptele lor. La ceremonie a fost prezent şi ministrul Justiţiei, fiind prima întâlnire între Klaus Iohannis şi Tudorel Toader după izbucnirea scandalului privind

UPDATE Klaus Iohannis, în faţa absolvenţilor INM: Învestirea dumneavoastră în funcţie survine într-un moment în care actul de justiţie este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în faţa legii. Această tentativă nu trebuie să vă influenţeze şi nu trebuie să vă abată de la principiile constituţionale ale legalităţii, imparţialităţii şi egalităţii, principii care vă guvernează activitatea. Sunteţi în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic. Nu uitaţi niciun moment că şi de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiţiei din România.


Săptămâna trecută, şeful statului a afirmat că va discuta cu ministrul Justiţiei pe tema DNA. "Cu domnul ministru al Justiţiei voi avea în zilele următoare o discuţie. Dacă va fi nevoie voi avea o discuţie şi cu doamna Kovesi. Şi dacă tot va mai fi nevoie este posibil să avem o discuţie şi în trei", a spus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că joi va prezenta raportul privind activitatea managerială la DNA. "Raport privind activitatea managerială la DNA,joi, 22 februarie 2018, orele 18.00 la Ministerul Justiţiei - Sala de Consiliu", este mesajul postat de Tudorel Toader, luni, pe pagina sa de Facebook.

Odată cu acest raport, Tudorel Toader ar putea anunţa că propune revocarea şefei DNA. Procedura de revocarea a procurorului şef al DNA este următoarea: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează, iar preşedintele Klaus Iohannis decide. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite