Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vine de urgenţă la Bucureşti

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vine de urgenţă la Bucureşti

Frans Timmermans

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială de două zile la Bucureşti. Liderii europeni i-au transmis premierului Viorica Dăncilă, la Bruxelles, să continue lupta împotriva corupţiei. În această seară, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus revocarea şefei DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, se va afla într-o vizită oficială, în România, în perioada 28 februarie - 1 martie 2018”, este anunţul Comisiei Europene.

Detalii privind programul acestuia şi întâlnirile pe care le va avea vor fi anunţate ulterior.

Frans Timmermans a luat poziţie în mai multe rânduri faţă de modificările la legile justiţiei din România, avertizând, împreună cu preşedintele CE Jean Claude Juncker, asupra riscurilor slăbirii independenţei justiţiei.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, arătau Juncker şi Timmermans într-o declaraţie din urmă cu o lună.

Miercuri, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul conferinţei de presă şeful Guvernului subliniind că va continua să-l menţină consilier pe Darius Vâlcov, deşi fostul ministru a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Motivul: respectarea unei directive europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: